אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קבב טונה אדומה על שיפוד שומר

קבבים מטונה אדומה שמשופדים ונצרבים על גבעול שומר, מוגשים על פיתה עבודת יד עם טחינה וממרח פלפלים ביתי ומקפיץ. טעמי אניס נפלאים בפנים, קצת חריף בצד - וזהו. אנחנו מסודרים

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק:

250 גרם קמח

250 מ"ל מים

כפית גדושה שמרים טריים

כפית גדושה סוכר

חצי כף מלח

לקבב:

300 גרם טונה אדומה

1 שן שום כתושה

¼ פלפל חריף, קצוץ דק

שליש צרור כוסברה קצוץ דק

מלח ופלפל שחור

3 גבעולי שומר ארוכים

לממרח פלפלים:

2-3 פלפלים אדומים גדולים, מנוקים מהליבה והגרעינים

2 כפות שמן זית

קורט סוכר

מלח ופלפל שחור

לפלפלים החריפים:

1 פלפל חריף ירוק

כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח

להגשה:

טחינה ביתית 

אופן ההכנה:

1 שמים את המצרכים לבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 10 דקות עד לקבלת בצק דליל, חלק ואחיד. מכסים בניילון נצמד ונותנים לתפוח.

2 קוצצים נתח טונה דק עם סכין ומוסיפים שן שום, רבע פלפל חריף, מעט כוסברה, מלח ופלפל גרוס שחור.

3 עושים שיפודים מגבעולי שומר ומקבבים את תערובת הטונה האדומה עליהם. צורבים את השיפודים במחבת דקה מכל צד.

4 חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים לממרח. מעבירים למחבת עם שמן זית ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד.

5 טוחנים את כל הפלפל החריף, הלימון ושמן הזית במעבד מזון לממרח גס. מתבלים במלח לפי הטעם.

6 מכינים מהבצק 3 פיתות ואופים 10 דקות ב-250 מעלות.

7 מניחים את הלחם בתחתית הצלחת, מורחים טחינה, את ממרח הפלפלים ומעל את הקבבים. מגשים את המנה עם החריף בצד.

מתכני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.