אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלמון צרוב עם פולנטה ואספרגוס

מנה של מסעדה שאדי בבייב ממאסטר שף מלמד איך להכין בקלות יחסית: סלמון צרוב ועסיסי, פולנטה רכה מתירס טרי ואספרגוס בחמאה. לצאת למסעדה? שכחו מזה

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 22/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפולנטה:

5 קלחי תירס

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 כוסות מים

50 גרם חמאה

100 גרם שמנת

לאספרגוס:

צרור אספרגוס

30 גרם חמאה

לסלמון:

2 כפות שמן זית

1 קילו פילה סלמון חתוך למנות אישיות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפולנטה: מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים. 

2 בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים את גרעיני התירס ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.

3 הסיר נפרד מביאים מים לרתיחה ומבשלים בהם את האספרגוס כ-2 דקות.

4 ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את האספרגוס המבושלים כ-2 דקות.

5 כשהתירס מבושל, מורידים את הסיר מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה והשמנת וטוחנים שוב. מעבירים את התערובת במסננת לקבלת פולנטה חלקה.

6 מחממים במחבת את שמן הזית וצורבים את הסלמון משני הצדדים עד שהוא מוכן כמעט לגמרי.

7 מניחים פולנטה בצלחת, מסדרים מעל את האספרגוס ומניחים מעל את הדג.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.