אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

פסטל מרוקאי

זה מה שנקרא פיוז'ן: מנה שהיא סוג של פאי רועים עם טעמים וניחוחות של פסטל מרוקאי. פירה של תפוחי אדמה מזן דזירה אפוי עם בשר וירקות מתובלים כמו שצריך, נכנס לתנור ויוצא נהדר. הטוב מכל העולמות

לירון אסולין | מאסטר שף | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירה:

6 תפוחי אדמה מזן דזירה

מלח

פלפל שחור

חצי כוס שמן זית

סקוויז לימון

לבשר:

חצי קילו בשר אנטרקוט, חתוך לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

קישוא קטן

בצל קטן

4 שיני שום

תפוח אדמה קטן

מלח

פלפל שחור

כמון

שמן לטיגון

פירורי לחם (לאפייה)

אופן ההכנה:

1 הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (לפחות 40 דקות). מקלפים, מרסקים ומעבירים דרך מסננת. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון. משטחים מחצית מהפירה בתבנית שמתאימה לתנור.

2 הבשר: טוחנים את האנטרקוט יחד עם כל שאר המרכיבים, ולשים כ-5 דקות.

3 מטגנים את הבשר כ-3 דקות, מוציאים מהמחבת ומשטחים על הפירה שבתבנית. מכסים במחצית השנייה של הפירה, מסמנים שתי וערב בעזרת מזלג ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.

4 10 דקות לפני סיום האפייה מפזרים פירורי לחם מעל, ומחזירים לתנור.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים