אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מפרום מוצרלה

ביס מושלם ומושחת של מוצרלה מותכת ממולאת בפטריות שלא יצליח להגיע לשולחן וייחטף כולו עוד בדרך. ראו הוזהרתם

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 24/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למפרום:

1 נקניק קטן של גבינת מוצרלה

סלסילת פטריות

2 כפות ריקוטה

2 כפות פרמזן מגורדת

2 ענפי אורגנו

חצי כפית פלפל שחור

קורט מלח

שן שום

15 גרם חמאה

לפסטו:

צרור גדול של בזיליקום

כף צנוברים קלויים

שן שום

50 גרם פרמזן מגורדת

רבע עד חצי כוס שמן זית

לרוטב עגבניות שרופות:

7-6 עגבניות בשלות

3 שיני שום

3 ענפי אורגנו

10-8 עלי בזיליקום

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

המתכונים הכי טובים לשבועות

1 פסטו: במכתש ועלי כותשים צנוברים ושום. לאחר שנוצרת משחה מוסיפים בכל פעם חופן בזיליקום וקמצוץ מלח גס. כותשים עד לסיום הבזיליקום, מוסיפים פרמזן ושמן זית ומערבבים.

2 רוטב עגבניות שרופות: שורפים בגריל או בתנור עגבניות עד שקליפתן נחרכת. מקלפים ומניחים בצד.

3 על מחבת עם שמן זית מטגנים קלות שום, בזיליקום ואורגנו. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים במסננת ושומרים רק את הנוזלים.

4 מילוי: פורסים את הפטריות, מקפיצים קלות בשמן זית ושום ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי (חוץ מנקניק המוצרלה) ומערבבים.

5 מפרום: חותכים מהמוצרלה פרוסות בעובי 2 אצבעות, וחורצים חריץ באמצע. ממלאים בתערובת המילוי, טובלים בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים בצ׳יפסר או בשמן עמוק כ-5 דקות. מוציאים למסננת לכמה דקות לניקוז שמן מיותר.

6 מגישים לצד קעריות קטנות עם פסטו ורוטב עגבניות. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.