אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פוקצ'ה קובה נייה

מנה שמשלבת עולמות: בצק, דגים וירקות טריים בהרמוניה לכדי ארוחה שנראית נפלא

חופית סרמילי ואסף דיי | מאסטר שף | פורסם 27/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפוקצ'ה:

340 מ"ל מים פושרים

1 כף שמרים

חצי ק"ג קמח פוקצ'ה

שלושת רבעי כף מלח

כף שמן זית

למילוי הפוקצ'ה:

1 בצל

500 גרם תרד

100 גרם חמציץ

לקובה נייה:

כוס בורגול מושרה

1 יח' פילה לברק

1 יח' פילה מוסר ים מפולט מעור

צרור כוסברה

רבע כפית ג'ינג'ר קצוצה

רבע כפית למון גראס קצוץ

4 בצלי שאלוט קצוצים

מלח ופלפל

חצי פלפל חריף

למילוי קובה נייה ולקריספי שאלוט:

4 בצלי שאלוט קצוצים לרצועות

2 כפות קמח (לקריספי שאלוט)

1 יח' פילה מוסר ים

1 יח' פילה לברק

כפית גרגירי כוסברה

לרוטב יוגורט כבשים:

חצי כוס יוגורט

שן שום קצוצה

חצי פלפל חריף קצוץ

חופן נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את כל חומרי המילוי לפוקצ'ה יחד ומעבירים למקרר.

2 מניחים את המים בקערת המיקסר עם השמרים ל-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים קמח, מלח ושמן זית ולשים במיקסר עוד 7 דקות.

3 מורחים על הבצק שמן זית ומפזרים מעל קמח דורום ומתפיחים חצי שעה. לאחר חצי שעה ממלאים את הפוקצ'ה. אופים 20 דקות בתנור על 200 מעלות. מוציאים ומזלפים שמן זית מעל.

4 מכינים קריספי שאלוט: חותכים את השאלוט לרצועות, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים למסננת.

5 טוחנים את כל החומרים לקובה נייה במטחנת בשר פעמיים ומעבירים למקרר להתגבשות.

6 מאדים את הפילטים בכלי אידוי עד שמתרככים. ממליחים, מוציאים מכלי האידוי ומניחים לצינון.

7 במכתש ועלי כותשים את הדג המאודה ומוסיפים קריספי שאלוט וגרגירי כוסברה וכותשים הכל יחד. מחממים מחבת עם שמן עמוק ומפוררים לתוכו את התערובת. מטגנים לכדי הזהבה, מוציאים מהשמן ומקררים.

8 לוקחים חופן מהמסה הקרה של הבורגול, משטחים על היד ולוקחים חופן קטן של הדג המטוגן, שמים במרכז וסוגרים לקציצה ממולאת.

9 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושומרים במקרר עד ההגשה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.