אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

אגז בנדיקט

כנגד כל מה שאמרו עמיתיה, מיכל נהנתה מהאגז בנדיקט של קוסטה הנאה עילאית, עד כדי כך שבחרה לממש את זכותה החד פעמית לסינר זהב. אז מי מהשופטים צדק? אם לא נכין לא נדע

קוסטה אוסדצ'י | מאסטר שף | פורסם 24/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

2 ביצים

פרוסה עבה של חלה מאתמול

חזה אווז מעושן

לרוטב ההדרים:

כרישה, קצוצה

מעט שמן לטיגון

תפוז

עלה דפנה

לקרם הולנדייז:

3 חלמונים

100 גרם חמאה

רוטב הדרים

מלח

פלפל שחור

20 גרם פרמזן מגוררת

20 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת

לתרד:

מעט שמן

עלי תרד

שן שום, קצוצה

אופן ההכנה:

1 רוטב הדרים: מטגנים קלות את הכרישה. סוחטים את התפוז לתוך המחבת, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות, ומסננים לתוך כלי.

2 קרם הולנדייז: מחממים את החלמונים בבן מארי תוך ערבוב.

3 כשהם מתחילים להסמיך מוסיפים חצי מכמות החמאה וממשיכים לערבב.

4 מוסיפים לאט לאט את רוטב ההדרים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

5 מוסיפים את יתרת החמאה ואת שאר רוטב ההדרים וממשיכים לערבב.

6 מוסיפים פרמזן וגבינת עזים קשה ומערבבים היטב ליצירת רוטב חלק ללא גרגירים.

7 מקפיצים את התרד במחבת עם שן שום ומעט שמן קנולה.

8 פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות ומטגנים במחבת.

9 הביצים: מרתיחים סיר עם מים. שוברים את הביצים בזהירות לתוך ניילון נצמד וקושרים. מכניסים למים הרותחים ומבשלים כ-8 דקות.

10 להגשה: שופכים מההולנדייז על החלה ומסדרים את חזה האווז, התרד והביצה העלומה. מזלפים עוד רוטב הולנדייז, ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.