אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

טארט שוקולד וטחינת קצח של בר פינס

בר פינס הכינה בפרק האחרון של "מאסטר שף" טארט כל כך מושלם, שהיינו חייבים להשיג את המתכון. מה הטוויסט אתם שואלים? טחינת קצח מיוחדת ושכבת ממרח פיסטוק עשירה שהתחברו לבסוף לאחת העוגות הכי שוות שראינו

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 28/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ):

300 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

קורט מלח

קורט סוכר

1 מקל וניל

לשכבת הפיסטוק:

כוס וחצי פיסטוקים, מקולפים

כפית מלח

2 כפות סוכר

3 כפות שמן

למלית השוקולד:

200 גרם שוקולד חלב

3 כפות טחינת קצח

3 ביצים

1 מקל וניל

כף קמח, ועוד לפי הצורך

כף אבקת שקדים

קורט מלח

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק. מאחדים הכל לגוש בצק בעזרת הידיים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2 מכינים את שכבת הפיסטוק: מעבדים במעבד מזון את הפיסטוקים, המלח, הסוכר והשמן עד לקבלת מחית אחידה.

3 מכינים את מילוי השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד. מוסיפים לו את כל שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ ומרפדים בעזרתו את התחתית והצדדים של תבנית הטארט. מהדקים היטב, יוצרים כמה חורים בתחתית בעזרת מזלג ואופים בתנור כ-12 דקות.

6 מורחים על הבצק החצי אפוי את שכבת הפיסטוק ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

7 שופכים על הטארט את מלית השוקולד ומחזירים לתנור לעוד כ-25 דקות, עד שהמלית יציבה והבצק שחום.

המתכונים מפורסמים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.