אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

רטטוי בתיבול תוניסאי

קלאסיקה של ירקות מפרובאנס פוגשת ניחוחות מתוניס וצ'יפס זוקיני פריך, וכל זה על לחמנייה טרייה טרייה וחמה חמה

נינה דבש | מאסטר שף | פורסם 28/12/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל 

2 קישואים

2 פלפלים בצבעים שונים

שמן קנולה

3 בצלים

חצי ראש שום, כתוש

3 עגבניות מבושלות, חתוכות

פלפל חריף

כף אריסה ביתית

כף קימל

מלח לפי הטעם

שליש כוס חומץ רגיל

לצ'יפס זוקיני:

2 זוקיני גדולים

2 כפות קורנפלור

מלח לפי הטעם 

ללחם:

חצי ק"ג קמח

קוביית שמרים רגילים (50 גרם)

כפית מלח

כוס ורבע מים

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 חותכים לחתיכות בינוניות את החציל, הקישואים והפלפלים. מוסיפים מעט שמן ומערבבים לציפוי של הירקות. צולים ב-200 מעלות 35 דקות.

2 מטגנים את הבצלים, מוסיפים שום כתוש, עגבניות ופלפל חריף.

3 מוסיפים כף קימל, אריסה ומלח וכשהתבשיל מבעבע מכסים ומעבירים לאש נמוכה.

4 כשהכל מתבשל והופך לרוטב מוסיפים את החומץ, טועמים מליחות ומתקנים אם צריך.

5 מערבבים את הירקות הצלויים עם הרוטב.

6 מגרדים בפומפייה את הזוקיני, בעיקר את הצד הירוק, ומייבשים במגבת. אחרי הייבוש מפזרים קורנפלור, מערבבים עם המלח ומטגנים בשמן עמוק.

7 מערבבים את כל החומרים ללחם ומתפיחים עטוף בניילון נצמד למשך חצי שעה.

8 לשים שוב ומחלקים לשישה חלקים.

9 מתפיחים את הלחמניות כחצי שעה, מורחים ביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום שחור ולבן. אופים להזהבה.

10 חותכים את הלחמנייה באמצע, צורבים אותה על המחבת, ומורחים שן שום על החלק הצרוב. מניחים מעל את הרטטוי, ומעליו צ'יפס זוקיני. 

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.