אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, mako אוכל

ניוקי חריימה

חריימה היא מנה שמכינים ב"מאסטר שף" בלי סוף, אבל ניוקי חריימה - זה כבר סיפור אחר. במנה של דנה הניוקי הוא בכלל העיקר, והדג משמש רק כחלק מהרוטב

דנה אלחרר | מאסטר שף | פורסם 11/07/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחריימה:

פילה לוקוס

מיץ לימון

שיני שום

פלפל ירוק חריף

שמן קנולה

2 כפות רסק עגבניות

חצי כפית כמון

רבע כפית גרגירי קימל

מלח

קורט קינמון

קורט סוכר

כף שטוחה פפריקה

חצי כפית כורכום

לניוקי:

3 תפוחי אדמה אדומים

חלמון ביצה

כוס קמח

אופן ההכנה:

1 החריימה: משרים את הלוקוס בקערה עם מים ולימון.

2 קוצצים את השום והפלפל הירוק החריף ומטגנים במעט שמן. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

3 מוסיפים כוס מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים את הדג, מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהדג עשוי.

4 הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד ריכוך. לאחר מכן מסדרים אותם על תבנית מרופדת במלח גס וצולים בתנור בחום מקסימלי, כדי לייבש את הנוזלים.

5 מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים חלמון וקמח ויוצרים בצק.

6 מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים. מוציאים אותם לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.

7 כשהדג מוכן מפרידים אותו מהעור ומפוררים את הבשר לתוך הרוטב. מוסיפים את הניוקי ומבשלים עוד 2 דקות.

המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.