אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קוגל מרוקאי

מנה אשכנזית קלאסית שקיבלה פרשנות מרוקאית לפשטידה עם בשר טחון, אטריות ועשבי תיבול ואפילו סילאן, קינמון וצימוקים. יהיה מעניין בפה

ריקי סוויסה | mako אוכל | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 340 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים:

1 בצל

2 שיני שום

1/2 קילו בשר טחון

פטרוזיליה

כוסברה

בהרט

פלפל שחור

מלח

כמון

חופן פקאנים

כוס אגוזי מלך טחונים

רבע כוס חמוציות, מושרות כמה דקות במים חמים

חופן צנוברים

חבילת אטריות ביצים

סילאן

כף סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

קינמון

צימוקים

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 בסיר לפסטה מרתיחים מים עם מלח.

2 בינתיים, מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים. קולים את הפקאנים, האגוזים והצנוברים ומוסיפים לתערובת יחד עם החמוציות.

3 בקערה עמוקה שמים את תערובת הבשר הטחון. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר ומבשלים כ-10 דקות. מסננים ומעבירים את האטריות לקערה עם הבשר. מוסיפים סילאן, מעט סוכר, מיץ תפוזים, קינמון, צימוקים וביצים ומערבבים.

4 מעבירים לתבנית פיירקס עמוקה ואופים כ-40 דקות. ניתן להגיש לצד סלט חסה רענן ומלא בפירות העונה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה