אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוגת תפוחים עם קצפת ערמונים ואגוזים

מנה של עוגת תפוחים עם קרם ערמונים, קצפת ופקאנים מסוכרים

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 02/04/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

50 גרם חמאה

חצי לימון

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון

200 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) קמח תופח

2 ביצים בגודל L

גביע שמנת חמוצה

7 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

30 גרם (3 כפות) סוכר

לקצפת ולהגשה:

חצי ליטר שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

2 כפות קרם ערמונים

חצי כוס חלב

פקאנים מסוכרים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מורחים בנדיבות חמאה במחבת קטנה (בקוטר כ-15 ס"מ), שיכולה להיכנס לתנור. מפזרים את התפוחים וסוחטים מעליהם חצי לימון.

2 בקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים מעל התפוחים. מעליהם מוסיפים את קוביות החמאה שנשארו משימון המחבת.

3 מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים, השמנת החמוצה, אבקת האפייה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים על התפוחים במחבת עד לכיסוי.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

5 מקציפים את השמנת והסוכר, עד שהקצפת יציבה.

6 מערבבים בקערה נפרדת את קרם הערמונים והחלב לתערובת אחידה, ומוסיפים אותה לקצפת.

7 מעבירים לשק זילוף ומזלפים למחבת עם התפוחים האפויים. מפזרים מעל פקאנים מסוכרים קצוצים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים