אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

מוח בתבשיל חומוס ופלפלים עם לחם פרנה

מנה חורפית נהדרת, בבישול ארוך שממלא את האוויר בניחוחות של געגוע לבית. חסר רק קצת גשם בחלון והסתדרנו

יוקרה סבג | מאסטר שף | פורסם 04/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל:

גרגירי חומוס גדול שהושרו במים לילה קודם

2 כפות סודה לשתייה

3 גמבות אדומות

6 פלפלים אדומים

2 צרורות כוסברה

20 שיני שום קלופות

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

כמון

כורכום

סוכר

מלח

רסק עגבניות של מוטי בשפופרת

2 עגבניות מגורדות

2 מוחות נקיים

4 כפות חומץ

מיץ לימון

לפרנה:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

כף סוכר

4 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן

כף מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר את החומוס המושרה עם הסודה לשתייה. כשהחומוס נפרד מהקליפה מסננים מהמים ומקלפים את הגרגירים אחד אחד. מניחים בצד.

2 קולים את שני סוגי הפלפלים, קולפים וחותכים לרצועות.

3 קוצצים את הכוסברה ומניחים רבע מן הכמות בצד לקישוט.

4 מערבבים במחבת את הפלפלים והשום על אש נמוכה.

5 בסיר אחר מבשלים את החומוס עם הכוסברה. מוסיפים את התבלינים, המלח, העגבניות ורסק העגבניות.

6 כשהחומוס רך מוסיפים לסיר את הפלפלים וממשיכים בבישול על אש נמוכה. מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

7 מבשלים את המוח כ-10 עם 4 כפות חומץ.

8 מוציאים את המוח, שוטפים, פורסים לחתיכות ומניחים בתבנית ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה.

9 לקראת סוף הבישול של החומוס מוסיפים בעדינות את המוח לתבשיל.

10 מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הכוסברה לקישוט ומגישים.

11 לחם פרנה: מערבבים את השמרים עם כוס מים והסוכר, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומחכים לתסיסה.

12 מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח ולשים. מוסיפים שמן, לשים ומתפיחים 20 דקות.

13 לשים שוב את הבצק, ומתפיחים שוב כ-20 דקות.

14 פורשים מפה ומפזרים עליה קמח. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ומכסים.

15 פותחים כל כדור לבצק שטוח כמו פיתה, ומניחים ל-20 דקות.

16 מכניסים לסיר גדול ואופים כל פיתה משני הצדדים. יש לעמוד ליד הסיר ולהשגיח.