אוכל
צילום׃ מתוך: מאסטר שף, קשת12

סלט לופה ודואה

סלט מפתיע שמשלב ירק לא שגרתי ותערובת דואה ממצרים שתהפוך אתכם למכורים, לא פחות

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 20/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

סלט:

חצי לופה גדול

כף שמן זית

חצי לימון

קורט מלח ים

פסטו:

3 עלי נענע

7 זיתים שחורים מגולענים

1 קליפה של לופה

שמן זית 200 מ"ל

מלח

ריקוטה:

500 מ"ל חלב

3 כפות חומץ

קורט מלח

תערובת דואה:

70 גרם שומשום מלא

50 גרם זרעי כוסברה

25 גרם זרעי כמון

50 גרם פיסטוק

מלח

אופן ההכנה:

1 סלט: חותכים את הלופה לרצועות ומשרים 10 דקות בלימון, שמן זית ומלח.

2 פסטו: מבשלים את קליפת הלופה 10 דקות ומסננים מנוזלים. כותשים במכתש ועלי נענע, זיתים וקליפת לופה, ומוסיפים שמן זית.

3 ריקוטה: מחממים חלב ומלח ל-85 מעלות, מכבים את האש ומוסיפים חומץ. מערבבים, שמים בבד סינון ומקררים חצי שעה.

4 דואה: קולים כל אחד מהמרכיבים בנפרד עם מלח, וכותשים הכל דק, לתערובת אחת.

5 מניחים בתחתית הצלחת ריקוטה ומוסיפים את הלופה בלי נוזלי הסלט. מניחים מעל כפית של הפסטו ושמן הפסטו, ומפזרים את הדואה מעל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.