אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, מאסטר שף

מתכון: תבשיל כבש ואנטריקוט עטוף בבצק

מתחת לשכבת הבצק הפריכה הזו מתחבא תבשיל גאוני של אנטריקוט וצלעות כבש. אם גם אתם התלהבתם כמונו מהמתכון של יהודה ממאסטר שף, הנה המתכון השלם

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 28/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבשיל:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

200 גרם אנטריקוט חתוך לקוביות

200 גרם פילה כבש חתוך לקוביות

חצי כפית מלח

חצי כפית זרעי כמון

2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

חצי לימון

כף שמן פשתן בוכרי

2 כפות שמן קנולה

4 צלעות כבש

50 גרם שומן כבש

לגצק:

500 גרם קמח

50 גרם זרעי כמון

2 כפות סוכר

1 כף מלח

אחת וחצי כוסות מים

להגשה:

2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1 בסיר לחץ מחממים את שמן הזית ומטגנים בו בצל קצוץ ושום.

2 מוסיפים אנטריקוט ופילה כבש. ומטגנים 2-3 דקות.

3 מוסיפים מים חמים עד לכיסוי. מוסיפים מלח, זרעי כמון, עגבניות קלופות, שמן פשתן וחצי לימון.

4.  במקביל מחממים את שמן הקנולה במחבת  ומטגנים את שומן הכבש וצלעות הכבש עד שהם משחימים. מוסיפים אותם לסיר לחץ ומבשלים כ-45 דקות.

5 מחממים תנור ל-220 מעלות.

6 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, זרעי הכמון, הסוכר, המלח והמים ולשים לבצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.

7 מסדרים את תבשיל הבשר בשתי צלחות אישיות. מניחים בכל מחבת צלע עם העצם פונה החוצה. 

8 מסדרים מעל כל מחבת פרוסות בצל ומכסים בבצק כשהעצם של הצלע בולטת החוצה.

9 אופים בתנור כ-6-7 דקות, עד שהבצק משחים מעט. מגישים מיד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.