אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מופלטה ממולאת

המופלטה הקלאסית מקבלת מילוי גבינות לא סטנדרטי בכלל, בתוספת חבושים מיובשים

עדן גינדי ואתי מורד | מאסטר שף | פורסם 27/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למופלטה:

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים

3 כפות סוכר

1 כפית מלח

450 מ"ל מים

1 ליטר שמן (למנוחה של כדורי הבצק)

למלית גבינות:

כוס חבושים מיובשים

3 כפות סוכר

שליש כוס מים

100 גרם גבינת מנצ׳גו חתוכה

100 גרם גבינת פיקורינו חתוכה

100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

100 גרם גבינת מסקרפונה

3 כפיות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 קוצצים חבושים מיובשים ומבשלים כרבע שעה עם הסוכר והמים.

2 טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מסננים את החבושים הקצוצים מהסירופ ומערבבים עם הגבינות.

3 מעבדים במיקסר את כל חומרי הבצק למופלטה. הבצק צריך להיות יציב ולא מאוד דביק. מניחים להתפחה של 30 דקות.

4 קורצים מהבצק כדורים ומניחים בתבנית מלאה בשמן למנוחה בת 30 דקות. 

5 בין שני ניירות אפייה פותחים כדור בצק בידיים או בעזרת מערוך לדף דק מאוד.

6 מטגנים את הדף הראשון במחבת חמה ללא שמן, הופכים ומעל מניחים את הדף הבא. הופכים אחרי כמה דקות ומניחים את הדף הבא. הופכים ומוסיפים עוד דף בצק, עד שיש כ-15 יחידות אחת על השנייה.

7 מעבירים את המילוי לשק זילוף, מזלפים לרוחב המופלטה ומגלגלים בעדינות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.