אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

דלעת ערמונים ממולאת פונדו גבינות וארטישוק ירושלמי

פונדו גבינות עשיר וסמיך בתוך דלעת ערמונים צלויה, ועיגולי בצק פריכים ומטוגנים שמחביאים קממבר, או בקיצור: ד"ש מהניינטיז, עם טוויסט של עכשיו

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 24/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 דלעת ערמונים

שמן זית

מלח

לפונדו:

חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

4 בצלי שאלוט קצוצים

50 גרם חמאה

2 חבילות מוצרלה פרסקה

חצי חבילת קשקבל

200 מ״ל שמנת לבישול

תימין

מלח, פלפל

לכדורי בצק וגבינה:

2 כוסות קמח

כוס וחצי יוגורט

מעט מלח

חריץ קממבר נקי מהחלקים הקשים, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

המתכונים הכי טובים לשבועות

1 חותכים את הראש של הדלועים, מוציאים את הגרעינים ומנקים. מורחים בשמן זית, ממליחים, עוטפים בנייר כסף ומכנסים לתנור לגריל לחצי שעה עד שמתרככות.

2 מבשלים ארטישוק ירושלמי בסיר עם מים רותחים עד שמתרכך.

3 בסיר נוסף מטגנים שאלוט בחמאה עד להזהבה, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי שהתרכך, מוצרלה וקשקבל. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח, פלפל ותימין וטוחנים בבלנדר סטיק למשחה חלקה.

4 טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עד שמסמיך.

5 מערבבים בקערה קמח יוגורט ומלח, ולשים לבצק רטוב. עוטפים בבצק קוביית קממבר (כמו קובה) מצפים ומטגנים בשמן עמוק – הכדורם צריכים להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

6 מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, יוצקים לתוכה את קרם הארטישוק והגבינות ומגישים לצד כדורי הבצק. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.