אוכל
צילום׃ קשת

פיתה בסגנון מעורב ירושלמי עם כבדים וחזה אווז

מעורב של חזה אווז, כבדים, חציל, בצל ושום, שמיטגנים עד קריספיות בשומן חזה אווז, נקצצים דק דק ונחים בכיף מעל חצי פיתה פתוחה. את הטוויסט המרענן הם מקבלים מסלט כרוב חרפרף עם הרבה ירק

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 פיתה, חצויה לרוחב לעיגולים

למעורב:

1 נתח (250 גרם) חזה אווז טרי

100 גרם כבד עוף

1 בצל סגול קטן, פרוס דק

3 שיני שום שלמות

1 חציל קטן, חתוך לפרוסות

מלח ופלפל

לסלט כרוב:

1/2 כרוב קטן, חצוי ופרוס דק

1/2 בצל קטן, פרוס דק

1/2 לימון

חופן עלי כוסברה קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן עלי שמיר קצוצים

חופן עלי רוקט קצוצים

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 סוחטים את הלימון מעל רצועות הכרוב ופרוסות הבצל. משרים 10 דקות ואז סוחטים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים. מוסיפים את העשבים הקצוצים והפלפל החריף ואז מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

2 מניחים חזה אווז , צד העור למטה, על מחבת רחבה קרה. מעבירים לאש בינונית ומטגנים כ-15 דקות עד ששכבת השומן נמסה והפכה קריספית.

3 מעבירים חלק מהשומן המומס למחבת נפרדת, ובה קולים את פרוסות החצילים 2-3 דקות מכל צד, עד ריכוך. במחבת עם חזה האווז שמים את הבצל הסגול הפרוס ושיני השום שלמות ומטגנים בשומן שניגר 5-6 דקות, עד שהשיניים רכות והבצל שקוף.

4 כאשר החזה מוכן הופכים אותו לצריבה על הצד השני כדקה ומוציאים לנוח על קרש חיתוך.

5 מכניסים לאותה מחבת את כבדי העוף ומעט מלח ופלפל ומטגנים ביחד עם השום והבצל עד שמוכנים. מוציאים את כל תוכן המחבת. פורסים את חזה האווז ולאחר מכן קוצצים דק.

6 קוצצים כבד עוף ומערבבים יחד עם החזה אווז בקערה.

7 מועכים במזלג את שיני השום ומערבבים פנימה יחד עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

8 הרכבת המנה: מעל כל חצי פיתה מניחים פרוסות חציל. עליהם את הבשר (במידה ונשארו מיצים מהמחבת ניתן להוסיף בשלב זה). מעל מניחים סלט.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.