אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

מרק דגים ים תיכוני עם בייבי שומר קונפי ופרנה

הרבה עבודה לוקח המרק הזה - מה זה הרבה, המון - אבל בסוף, כשבוצעים מהפרנה ומתמוגגים ממנה יחד עם המרק הכל כך עשיר וטעים הזה - מבינים שזה היה שווה

משה קרבלניק | מאסטר שף | פורסם 30/06/19 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לציר הדגים והעגבניות:

1 קילוגרם ראשי ואדרות דגי ים

רבע כוס שמן זית

1 בצל, פרוס

3-4 שיני שום, קצוצות גס

1 כרישה, פרוסה

1 גזר בינוני, פרוס

חצי שומר, קצוץ

1-2 גבעולי סלרי, קצוצים

400 גרם עגבניות קצוצות (3-4 עגבניות, תלוי בגודל)

20-30 מ"ל פרנו

200 מ"ל יין לבן יבש

50 גרם רסק עגבניות (חצי קופסה קטנה)

ליטר וחצי מים

2 עלי דפנה

5-10 גבעולי פטרוזיליה

2-3 גבעולי תימין

שלושת רבעי כפית זרעי שומר

למרק הדגים:

רבע כוס שמן זית

1 כרישה, פרוסה דק

1 גזר, קלוף ופרוס דק

1 שומר, פרוס דק

2 שיני שום, קצוצות

2 עגבניות, קצוצות

1 כף רסק עגבניות

30 מ"ל פרנו

כ-20 חוטי זעפרן

3 עלי דפנה

2 ליטר ציר דגים (שהכנו קודם)

מלח

פלפל שחור

לבייבי שומר קונפי:

2 בייבי שומר

מעט מלח

מעט זעפרן

חצי ליטר שמן זית

לפרנה:

1 קילוגרם קמח

10 גרם סוכר

15 גרם מלח

20 גרם שמרים טריים או 8 גרם יבשים

700 מ"ל מים

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום, כתושות

עוד מעט מלח, לפיזור

להגשה:

פילטים של דג ים לפי הטעם, או לחלופין דג ים פרוס (עם האדרה והעור עליו)

שמן זית

מלח

פלפל שחור

צ'ילי גרוס לפי הטעם (אפשר לוותר)

אופן ההכנה:

ציר הדגים והעגבניות:

1 שוטפים את חלקי הדגים ומניחים במסננת מעל קערה.

2 מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה ומוסיפים בצל, שום, כרישה, גזר, שומר וסלרי. מטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.

3 מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.

4 מוסיפים לסיר את חלקי הדג. מערבבים ומבשלים 5-10 דקות.

5 מוסיפים את הפרנו ומגרדים את תחתית הסיר בכף עץ.

6 מוסיפים יין ורסק עגבניות ומבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב.

7 מוסיפים מים, עלי דפנה, פטרוזיליה, תימין וזרעי שומר. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות.

8 מסירים את חלקי הדג הגדולים אם נותרו כאלה בסיר, וטוחנים את הציר בבלנדר מוט.

9 מעבירים את הציר דרך מסננת צפופה ולוחצים את המוצקים כלפי המסננת בגב של מצקת מרק, למיצוי שאריות נוזל.

מרק הדגים:

1 מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה ומוסיפים כרישה, גזר, שומר ושום. מטגנים תוך ערבוב מדי פעם כמה דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.

2 מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומבשלים כמה דקות, עד שמתחילה להיווצר סמיכות.

3 מוסיפים פרנו, מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.

4 מוסיפים זעפרן, עלי דפנה וציר דגים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20-30 דקות.

5 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

בייבי שומר קונפי:

1 חוצים כל בייבי שומר לאורך, ומסדרים מקופל בזהירות בתבנית אינגליש קייק.

2 מוסיפים מלח וזעפרן ומכסים לגמרי בשמן זית.

3 אופים בחום של 200 מעלות 10 דקות. מורידים חום ל-150 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

4 מוציאים את הבייבי שומר מהשמן ומנגבים בזהירות בנייר סופג.

הפרנה:

1 מחממים אבן שמוט בתנור בחום מקסימלי של 240-300 מעלות, לפחות שעה.

2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים והמים. אמור להתקבל בצק דליל, דביק ולא ממש אחיד. מכסים בניילון ומניחים לחצי שעה.

3 לוקחים קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. מכסים שוב בניילון ומניחים לעוד חצי שעה.

4 לוקחים שוב קצה אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומפילים על הבצק. חוזרים על הפעולה הזו מארבעת הכיוונים. בשלב זה הבצק צריך להרגיש תפוח, פחות דביק ויותר חלק. מכסים בניילון ומניחים ל-15-30 דקות נוספות.

5 מקמחים משטח עבודה בנדיבות ומעבירים את הבצק בזהירות (כדי לא להרוס את התפיחה).

6 חותכים את הבצק לחתיכות בעדינות, מניחים לכמה דקות ואופים על אבן השמוט עד שמגיעים לגוון הרצוי.

7 בינתיים מערבבים שמן זית ושום ומכינים מברשת להברשת התערובת.

8 מוציאים את הלחם המוכן מהתנור ומורחים מיד בתערובת שמן הזית והשום. מפזרים מעט מלח.

ההגשה:

1 מתבלים את הדג במלח ופלפל ומורחים בשמן זית.

2 מטגנים את הפילטים או את פרוסות הדג דקה וקצת מכל צד (אם מדובר בפילטים, מתחילים עם הצד של העור).

3 מוזגים מרק לצלחת הגשה, ומניחים את הדג במרכז. מוסיפים זילוף של שמן זית.

4 מניחים בייבי שומר קונפי בתוך המרק ואת הלחם על או ליד המרק, ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.