אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מוסר ים וארטישוק על קרם שורשים

פרוסות ארטישוק ופטריות בשמן זית עם מוסר ים בקראסט אגוזים, שנחים להם על קרם שורשים חלק ועדין. נשמע מסובך? רק נשמע, למעשה מדובר במנה פשוטה שכיף להכין

רות רוזובסקי | מאסטר שף | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם שורשים:

1 סלרי

1 כרשה (החלק הלבן)

1 בצל

1 שורש סלרי

חלב

60 מ"ל שמנת מתוקה

עלים בודדים של רוזמרין טרי

מלח ופלפל

למצע הירקות:

3 יחידות ארטישוק טרי ומקולף

3 יחידות פטריות מלך היער

לימון

שום

כוסברה

פלפל

מלח

לקראסט הדג:

30 גר' פיסטוק קלוי

30 גר' אגוזי מלך קלויים

20 גר' אגוזי לוז קלויים

2 שיני שום טריים

מעט פטרוזיליה טרייה

מעט בזיליקום טרי

שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 קרם השורשים: מבשלים את ירקות השורש בחלב, מוסיפים רוזמרין, מלח ופלפל. כשהירקות מתרככים מסננים, טוחנים למחית ומוסיפים את השמנת המתוקה. מעבירים במסננת כדי לקבל מרקם חלק ומוסיפים עוד מלח ופלפל.

2 במחבת עם שמן זית מקפיצים את הארטישוק כשהוא חתוך עם מעט לימון. מוסיפים את הפטריות וכשהירקות מתרככים מוסיפים מעט שום, כוסברה, לימון מלח ופלפל.

3 סוגרים את הדג במחבת עם שמן זית מצד העור, לאחר 2 דקות בערך מעבירים את הדג לצלחת ומצפים את החלק הבשרני עם תערובת האגוזים ועשבי התיבול. מניחים על תבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לכ-15 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת מאסטר שף על ידי המתמודדים