אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, mako אוכל

פתת אלחומס

בסיס של קרעי פיתה, מעל גרגירי חומוס מבושלים, יוגורט ובשר כבש מתובל - זה מה שמנאל מ"מאסטר שף" מתכננת לכם בתוכנית של שבת (אחרי החדשות בקשת 12), וזו פשוט מנה אדירה. רק אל תשכחו לשריין איזה שעתיים למנוחה

מנאל איסמעיל | מאסטר שף | פורסם 22/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פיתה

200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו ללילה ובושלו עד ריכוך

כף כמון

שמן זית

קורט מלח

200 גרם בשר כבש, חתוך לקוביות

1 פלפל חריף, קצוץ

כף קטנה של תערובת תבלינים ראס אל חנות

להגשה:

50 גרם יוגורט עזים

50 גרם יוגורט כבשים

3 שיני שום, כתושות

10 גרם סמנה

כף סומאק

חופן צנוברים קלויים

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מייבשים את הפיתה בתנור בערך 10 דקות ב-180 מעלות, ומפרקים לתוך קערה.

2 מתבלים את גרגירי החומוס המבושלים בכמון, מעט שמן זית ומלח.

3 מטגנים בשמן זית במחבת את הבשר עם הפלפל החריף והתבלינים.

4 מערבבים את שני סוגי היוגורט יחד.

5 במחבת קטנה מטגנים את השום בסמנה.

6 מרכיבים את המנה: מסדרים בצלחת גדולה ועמוקה את קרעי הפיתה המיובשת, ומעליהם מוזגים את החומוס המבושל והמתובל. יוצקים מעל את היוגורט והסמנה עם השום ולבסוף את הבשר.

7 מקשטים בסומאק, צנוברים ופטרוזיליה ומגישים מיד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.