אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

קרם ברולה

מתכון קל ופשוט לקינוח צרפתי שכבר הפך לקלאסיקה: קרם ברולה עם סוכר שרוף מלמעלה וניחוח נהדר כמו שרק מקל וניל (כולל הגרגירים, כן?) יכול לתת. הייתם מאמינים שמדובר בחצי שעה של עבודה?

אלי מצרי | מאסטר שף | פורסם 07/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 מקל וניל

500 גרם שמנת מתוקה

גרידת לימון

6 חלמונים

60 גרם סוכר

סוכר לבן או חום

אופן ההכנה:

1 חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים בעזרת סכין את הגרגירים.

2 מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם הווניל (גם המקל וגם הגרגירים שהוצאו ממנו), מוסיפים את גרידת הלימון ומביאים לרתיחה.

3 טורפים בקערה את החלמונים והסוכר.

4 כשסיר השמנת מבעבע, מעבירים מעט מן הנוזל החם לקערת החלמונים הטרופים עם הסוכר, בזרם אטי מאוד ותוך כדי טריפה. עושים השוואת טמפרטורות ואז מעבירים את החלמונים לסיר השמנת ומערבבים היטב.

5 מסננים ומוזגים לקעריות קטנות.

6 מניחים את הקעריות בתוך תבנית מלאה במים רותחים.

7 אופים בתנור שחומם ל-120 מעלות כ-40 דקות, מוציאים ומעבירים למקרר.

8 לפני ההגשה מפזרים בכל כלי מעט סוכר לבן או חום, ושורפים עם ברנר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.