אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

גלילות חציל בסמבל אינדונזי

טוויסט אינדונזי לגלילות חצילים שמככבות בכל כך הרבה מטבחים, עם מרקחת סמבל מכושפת שמטיסה את הפה לאסיה

אתי אלימלך | מאסטר שף | פורסם 07/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

סמבל (מרקחת צ'ילי אינדונזית):

1 כף שמן קנולה

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

5 פלפלי צ'ילי נקיים מגבעול וחתוכים גס

5 שיני שום מקולפות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף

שליש כוס סויה מתוקה

רבע כפית חומץ הדרים

2 עלי כפיר ליים

גלילות חצילים:

חציל בלאדי גדול

שמן זית

4 שיני שום קצוצות 

4 בצלי שאלוט קצוצים

3 ס"מ שורש ג'ינגר מגורד

500 גרם בשר בקר טחון

2 כפות סמבל (מרקחת צ'ילי)

חצי כפית גרעיני כוסברה טחונה

מלח, פלפל

רוטב עגבניות וסמבל:

4 עגבניות מגי גדולות

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

כף וחצי סמבל

מלח

לטוויל:

30 גרם קמח

30 גרם מים

30 גרם שמן

1 כפית סמבל

20 גרם פרמזן מגוררת גס

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד כדי שקיפות.  

2 מכניסים את הפלפלים, השום, הג'ינג'ר והסויה למעבד מזון וטוחנים עד שנוצר מרקם של סחוג.

3 מוסיפים את תערובת הפלפלים לסיר עם השאלוט, ומוסיפים את החומץ ואת עלי הכפיר ליים ומערבבים עד כדי צמצום הנוזלים.  

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות עד שמתקבל מרקם ריבתי ומזוגג.  

5 מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה משומן, משמנים מעט את פרוסות החציל משני הצדדים ממליחים ומפלפלים. אופים ב-200 מעלות כ-15 דקות או עד להזהבה. בסיום מוציאים מהתנור ומקררים.

6 מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן רגיל ומוסיפים שום, בצלי שאלוט וג'ינג'ר ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סמבל, כוסברה טחונה, ממליחים ומתקנים תיבול.

7 חורצים את העגבניות ושולקים במים חמים כמה דקות, מקלפים ומרסקים למחית.

8 מחממים מחבת עם שמן זית וחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסמבל. טועמים, ואם יש צורך מתבלים בקורט מלח. מבשלים מעט ומסננים את הרוטב.

9 ממלאים את גלילות החציל: מניחים מעט ממלית הבשר בקצה הצר יותר של הפרוסה ומגללים בעדינות לגלילה.

10. מערבבים היטב את כל חומרי הטוויל מלבד הפרמזן. מחממים היטב מחבת טפלון קטנה. כשהמחבת חמה מאוד יוצקים מעט מהבלילה ומשטחים. כשמתחיל לקבל טקסטורה של תחרה זורים את הפרמזן. מוציאים בעדינות, יוצרים קימור ועוטפים בעדינות את גלילת החציל. חוזרים על הפעולה עם כל הגלילות.

11 להגשה: מוזגים את הרוטב לצלחת הגשה, מניחים גלילת חציל וסמבל ומזליפים טיפות שמן זית ונגיעות סמבל מסביב.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.