אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ברוסקטת כבדי עוף ופסטו

או נשנוש כיפי או ארוחת ערב לגיטימית, אבל בכל מקרה מדובר בברוסקטה שאתם חייבים להכין, עם פסטו ביתי, כבדים צלויים וצ'יפס זוקיני פריך

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 03/01/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

ללחם:

1 באגט

כף שמן זית

מלח גס

לפסטו:

צרור בזיליקום

1 כפית מלח

מיץ מלימון אחד

כ-100 גרם שקדים קלויים

1 כוס שמן זית

לצ'יפס:

2 קישואים

שמן לטיגון עמוק

לכבדים:

כף שמן

300 גרם כבדים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הבאגט לשניים ואז מחלקים באמצע לשתי פרוסות. מורחים שמן זית, מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור עד שהלחם זהוב ופריך.

2 מכינים את הפסטו: טוחנים במעבד מזון עלי בזיליקום עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ושקדים קלויים לקרם אחיד יחסית.

3 מכינים את צ'יפס הזוקיני: מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים את הזוקיני לצורת הצ'יפס שרוצים (כמו טבעות למשל) ומטגנים בשמן העמוק עד שמזהיב. מוציאים לנייר סופג.

4.. מחממים את השמן במחבת וצורבים כבדי עוף מכל הצדדים עד שהם משחימים מעט.

5 מוציאים את הברוסקטה מהתנור, מורחים עליה את הפסטו ומעל מניחים את כבדי העוף. מפזרים את צ'יפס הזוקיני, מעט שמן זית ומלח גס.