אוכל
צילום׃ דרור עינב, מאסטר שף

שווארמה לוקוס על פיתה קראנץ'

הטוויסט הכי מדליק למנה הכי ישראלית שיש: שווארמה של דג לוקוס במחבת עם כמון, צ'ילי והרבה שום, מוגשת על פיתה קראנץ' שאופים לבד (ובקלי קלות!) עם רוטב טחינה עמבה ששווה לאמץ לחיים באופן כללי

שירה בצלאל ועמית טויטו | מאסטר שף | פורסם 15/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיתה קראנץ':

2 כוסות קמח

חצי כפית מלח

כף שמרים יבשים

כפית סוכר

כוס וחצי מים פושרים

2 כפות שמן זית

לקונפי לוקוס:

500 גרם לוקוס, חתוך על האדרה

שמן זית (הרבה)

5 שיני שום, קצוצות

כמון

מלח

פלפל שחור

פפריקה

צ'ילי חריף

לטחיה עמבה:

חצי כפית כורכום

כוס טחינה גולמית

רבע כוס עמבה

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

להגשה:

כוסברה קצוצה

לימון כבוש

צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 פיתה קראנץ': מערבבים את כל המרכיבים היבשים ויוצרים באמצע גומה בעזרת הידיים. מכניסים לגומה את המרכיבים הרטובים ולשים עד להיווצרות בצק אחיד, גמיש ונוח. ניתן להוסיף מים או שמן זית לפי הצורך.

2 הלוקוס: מניחים את הדג בסיר ומכסים אותו בשמן זית. מבשלים על להבה בינונית עד שהדג רך ונפרד מהאדרה לגמרי.

3 מעבירים את חתיכות הדג למחבת ומערבבים על להבה גבוהה למשך 2 דקות עם שום, כמון, מלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי חריף לפי הטעם.

4 ליצירת הפיתה, מכדררים כדור בגודל הרצוי מהבצק ומשטחים לפיתה שטוחה ככל האפשר. אופים את הפיתה ב-180 מעלות עד שהיא מזהיבה והבצק קראנצ'י.

5 מערבבים בבלנדר את כל מרכיבי הטחינה עמבה.

6 הרכבת המנה: מורחים כמות נכבדת של טחינה עמבה על הפיתה קראנץ' ומסדרים חתיכות של דג. מפזרים כוסברה, מעט לימון כבוש וצ'ילי חריף, ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים