אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פפרדלה כרובית וברוקולי

יש בעולם המון סוגי פסטות, וגם לא מעט דרכים להכין אותן: יש כאלה שמעדיפים בולונז עשיר, אחרים יסתפקו בשום ושמן זית, ואם אתם שייכים לחובבי המנות החלביות, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם

שירה בצלאל | מאסטר שף | פורסם 26/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 חבילת פסטה פפרדלה (יבשה)

1 כרובית קטנה-בינונית

1 ברוקולי קטן-בינוני

30 גרם חמאה

1 שן שום, כתושה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה

רבע כוס חלב

מלח

פלפל

גרידת לימון

מיץ מלימון קטן

2-3 עלי מרווה

40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.

2 מפרידים את הכרובית והברוקולי לתפרחות ומגרדים אותן בפומפייה עד לקבלת פתיתים קטנים.

3 ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים  את שן השום ופתיתי הברוקולי והכרובית. מבשלים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות עד לריכוך הפירורים.

4 בסיר נפרד שמים את השמנת, גבינת המסקרפונה והחלב, ומערבבים עד לאיחוד.

5 מוסיפים לסיר מלח, פלפל, את גרידת הלימון, מעט מיץ, 2 עלי מרווה ומעט פרמזן, ומביאים לרתיחה.

6 מוסיפים לסיר עם תערובת השמנת את פירורי הכרובית והברוקולי.

7 מוסיפים את הפסטה עד שהיא סופגת היטב את הנוזלים - אם הנוזל סמיך מדי, מוסיפים עוד ממי בישול של הפסטה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם עוד גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה וניתן לקשט בפרחי ברוקולי טריים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.