אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מילפיי טרטר בקר וטוויל פפריקה וצ׳ילי

להכין בשיא הקלילות ולחסל באותה הקלילות בדיוק – המנה הראשונה המושלמת

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 19/04/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטרטר בקר:

300 גרם פילה בקר

חופן נענע

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה

חצי בצל סגול

חצי פלפל ירוק חריף

חופן צנוברים

חצי כפית גרידת לימון

קורט מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

לטוויל פפריקה וצ'ילי:

100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר

100 גרם קמח לבן

100 גרם חלבון ביצה

כפית סוכר

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה

כפית צ'ילי גרוס

לויניגרט עגבניות מהיר:

עגבנייה

חצי לימון

כף שמן זית

קורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קוצצים לחתיכות קטנות את פילה הבקר. קוצצים דק את העשבים, הבצל והפלפל החריף ומעבירים לקערה. קולים את הצנוברים על מחבת 3-2 דקות ומוסיפים לקערה. מוסיפים שמן זית, גרידת לימון מלח ופלפל ומערבבים למסה אחידה.

2 טוויל: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם מטרפה עד למשחה חלקה. משטחים שכבה דקה מאוד על נייר אפייה, מעבירים לתבנית ואופים בתנור על 200 מעלות 10-8 דקות.  

3 סוחטים בקערה קטנה מיץ מהעגבנייה ומערבבים עם שמן, לימון מלח ופלפל.

4 מרכיבים: מניחים במרכז צלחת חופן טרטר ומעליו שבר מהטוויל. ממשיכים לסדר שכבות טרטר וטוויל עד שמסיימים את כל כמות הבשר. יוצקים ויניגרט מסביב למנה.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.