אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

מרק טום ים עם ציר דגים

מה קורה כשמשלבים את הבישול של בר אילון עם הבישול של עמיחי שרפשטיין? מרק טום ים תאילנדי על בסיס של ציר דגים מהיר, עם אורז בחלב קוקוס בצד

בר אילון | עמיחי שרפשטיין | מאסטר שף | פורסם 24/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר הדגים:

עצמות ואידרה מדג לוקוס אחד

3 סרדינים

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 גזרים חתוכים לפרוסות

1 בצל חתוך לפרוסות

לאורז:

1 כוס אורז בסמטי

1 כוס מים

1 כוס חלב קוקוס

חצי כפית מלח

למרק:

2 כפות שמן

1 בצל קצות

5 עלי כפיר ליים

5 גבעולי למון גראס מעוכים וחתוכים לגודל 4-5 ס"מ

4 פרוסות גלנגל יבש

1 כף מחית קארי צהוב

10 עלי בזיליקום תאילנדי

2 כפות רוטב דגים

10 פטריות ירדן חתוכות לפרוסות

3 שיני שום פרוסות

3 ליים חתוכים לרבעים, להגשה

אופן ההכנה:

1 מכינים את ציר הדגים: בסיר לחץ, שמים את הלוקוס, הסרדינים, העגבנייה, הגזר והבצל. מוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים חצי שעה (אפשר גם כשעה בסיר רגיל). מסננים ומחזירים את הציר הנקי לסיר.

2 בינתיים מכינים את האורז: בסיר בינוני מחממים את שמן הקוקוס יחד עם האורז. כשהוא חם, מוסיפים את המים, חלב הקוקוס והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-18 דקות בלי לפתוח את הסיר. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.

3 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, עלי הכפיר ליים, הלמון גראס, הגלנגל, הקארי, הבזיליקום, רוטב הדגים, הצ'ילי, הפטריות, ושיני השום. מקפיצים הכל כ-5 דקות, ומוסיפים לציר הנקי בסיר.

4 מחממים מחדש את המרק ומגישים אותו עם האורז בצד ועם רבעי ליים.

המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.