אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

מרק דגים של לאה פלורט קריאף

הדעות על המרק של המתמודדת מניס היו חלוקות: השופטים לא אהבו את הנוכחות של הפילטים במנה, אבל מהמרק עצמו הם התלהבו. אז את מה שהם ביקרו השמטנו, כל מה שהם אהבו נמצא ממש כאן

לאה פלורט קריאף | מאסטר שף | פורסם 17/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרק:

ראש, שלד עצמות וזנב של דניס, בורי, אמנון, לוקוס, מוסר ובס (אחד מכל אחד)

2 בצלים

כרישה

4 שיני שום

שומר

צתרה ורודה

עלה דפנה

3 חתיכות קליפת תפוז מיובשת 

כוכבי אניס

כ-4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

3 כפות רכז עגבניות איכותי

1 גרם זעפרן

מלח גס

פלפל אנגלי

קמח אורז

לבגט (4 יחידות):

קילו קמח לבן

6 גרם שמרים יבשים

720 מ"ל מים

18 גרם מלח שולחן עדין

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בצל, כרישה, שום ושומר יחד עם צתרה ורודה, עלה דפנה, קליפת תפוז וכוכבי אניס.

2 מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק ו-3 ליטר מים רותחים.

3 מוסיפים זעפרן, מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל ואת כל הראשים, הזנבות ושלדי העצמות של הדגים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.

4 מסננים את המרק תוך מעיכה של כל המרכיבים, כדי לא להפסיד את המיצים שלהם, ומחזירים לסיר.

5 מחממים על אש נמוכה ומוסיפים קמח אורז באיטיות רבה עד לקבלת סמיכות רצויה. 

הבגט:

1 מערבבים את השמרים עם קצת מים ומוסיפים את המלח. מעבירים את הקמח לקערה ויוצרים גומה. שופכים פנימה את תערובת השמרים ומערבבים ביד אחת, תוך הכנסת הקמח מהצדדים. מוסיפים פנימה בהדרגה את שאר המים תוך ערבוב גס עד לקבלת בצק דביק.

2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומקפלים אותו 4-5 פעמים, כל פעם מצד אחר. לפני כל קיפול יוצרים חורים קטנים בבצק בעזרת האצבעות.

3 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים במגבת רטובה.

4 מחממים תנור כ-10 דקות על 50 מעלות, ומכבים. מכניסים את קערת הבצק לתנור הכבוי לתפיחה של שעה. מוציאים.

5 מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומניחים בתחתיתו כלי חסין חום עם מים, ליצירת אדים.

6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחותכים ל-4. יוצרים צורה גסה של בגט מבלי ללוש את הבצק יותר מדי.

7 מקמחים תבנית ייעודית לבגט ומסדרים את הכיכרות. חורצים בעזרת סכין חדה חתך לכל אורך החלק העליון של הכיכרות.

8 אופים 25 דקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.