אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סופלקי פרגיות על חצי פיתה

מתכון שהוא כיף גדול - פרגיות במרינדה לימונית ומרעננת מונחות על חצי פיתה שספגה את כל הטעמים על האש, עם סלט עגבניות חריף וטוב וטחינה שסוגרת את כל הסיפור. ארוחה בקטנה שסוגרת פינה בצורה מושלמת

בן אביעד | מאסטר שף | פורסם 22/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרגיות – לבקש מהקצב כמה שיותר דקות

אורגנו טרי

לימון

פלפל שחור גרוס

מלח גס

שומן כבש (גם לבקש דק דק)

פיתות טריות

2 עגבניות

1 שן שום

1 פלפל חריף

צרור כוסברה (רק העלים)

אופן ההכנה:

1 משרים את הפרגיות בקליפת לימון חתוכה לזסט (ג'וליאנים), אורגנו, מלח ופלפל גרוס.

2 חותכים סלט מעגבניות, פלפל חריף, כוסברה ושום, מתבלים במלח ולימון.

3 על מחבת פסים צולים את שומן הכבש עד להשחמה קלה. לאחר מכן מניחים את הפרגיות, עם כל המרינדה שלהן, וצולים עד שמוכן משני הצדדים.

4 את הפיתה חוצים לרוחב ומניחים על המחבת, שתספוג טעמים.

5 קוצצים את הפרגיות עם השומן ומסדרים על חצי פיתה עם סלט העגבניות וטחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.