אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5

צ'יקן פולאו

מתכון לעוף ואורז בסגנון הודי. מנה סופר טעימה ועשירה בניחוחות, תבלינים, טעמים וצבעים שיטיסו אתכם למזרח הרחוק וחזרה, וכל זה בשעה וחצי, כולל הכל. שווה

רות היימס | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

300 גרם (כוס וחצי) אורז בסמטי

2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק

½ 1 בצל בגודל בינוני, פרוסים

3-4 כפות שמן

½ 1 כפית מחית ג'ינג'ר טרי כתוש או טחון

½ 1 כפית שום כתוש

½ כפית אבקת כורכום

1 כפית אבקת צ'ילי

2 כפיות זרעי כוסברה טחונים

1 כפית כמון טחון

1 כפית אבקת גארם מסאלה

2 כפות מיץ לימון סחוט

150 גרם אפונה קפואה מבושלת (לפי ההוראות שעל האריזה)

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

2 עלי דפנה

4 תרמילי הל שלמים

2 מקלות קינמון

5 שיני ציפורן שלמות

6 גרגירי פלפל שחור

2 כפות שמן קנולה

מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 מטגנים את פרוסות הבצל בסיר רחב עד שהזהיבו - בערך 12 דקות. מניחים בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

2 זורים על נתחי העוף מעט מלח, ½ כפית אבקת הצילי, ¼ כפית אבקת כורכום, 1 כפית כוסברה טחונה ו- ½ כפית כמון טחון. מוסיפים ¾ כפית מחית ג'ינג'ר, ¾ כפית מחית שום, כף מיץ לימון ומשהים לרבע שעה לפחות.

3 מרתיחים בסיר ¾ 2 כוסות מים ומוסיפים מעט מלח, 1 עלה דפנה, 2 תרמילי הל, 1 מקל קינמון, 3 שיני ציפורן ו-3 גרגירי פלפל שחור. לאחר הרתיחה מוסיפים את האורז וכשכמות המים הצטמצמה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות.

4 מחממים 2 כפות שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים 1 עלה דפנה, 2 תרמילי הל, 1 מקל קינמון, 2 שיני ציפורן ו-3 גרגירי פלפל שחור. מטגנים קלות, עד להפצת ריח נעים.מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה.

5 מוסיפים ¾ כפית מחית ג'ינג'ר ו- ¾ כפית מחית שום ומטגנים קלות.

6 מוסיפים ½ כפית אבקת צילי, ¼ כפית אבקת כורכום, 1 כפית כוסברה טחונה ו-½ כפית כמון טחון ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים ½ כוס מים ו- ½ כפית אבקת גארם מסאלה ומערבבים היטב. מבשלים עד שהמים מצטמצמים.

7 לפני ההגשה - מערבבים יחד את הבצל המטוגן והכוסברה הקצוצה ומניחים בצד.

8 משמנים תחתית של סיר רחב ומפזרים בתחתית כמחצית מהאורז ומשטחים. מפזרים מעט גארם מסאלה. שמים חצי מתערובות הבצל והכוסברה וחצי מכמות האפונה. מוסיפים את העוף ומעליו את יתרת האורז והאפונה, מעט מיץ לימון, וגארם מסאלה. מכסים את הסיר במכסה מחממים על אש קטנה כ-10-15 דקות, עד שהטעמים התמזגו היטב.

9 מניחים את התערובת החמה בצלחת הגשה ומקשטים בבצל המטוגן והכוסברה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.