אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

מג'דרה מקינואה

לא רק שאין במג'דרה הזאת אורז - אין בה כמון! למרות שינוי סדרי עולם, סמכו על שף יונתן רושפלד שהוא יודע מה הוא עושה כשהוא מכניס למנה הים תיכונית טוויסט אסייתי

יונתן רושפלד | מאסטר שף VIP | פורסם 23/03/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קינואה

1 שורש כורכום טרי מגורד

200 גרם עדשים שחורות

½ כוס שמן זית

בצלים סגולים קצוצים

2 פלפלים חריפים

2 שורשי ג'ינג'ר

5 שיני שום מקולפות

כף תמרינדי

2 כפות קארי ירוק

1/2 כוס סוכר

2 כוסות כוסברה קצוצה

2 כוסות בצל ירוק קצוץ+ 2-3 גבעולים של בצל ירוק( לא קצוץ)

כוס ערמוני מים

כוס פטריות נמקו

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקינואה והכורכום בסיר עם שני ליטר מים. בסיר נוסף שמים עדשים שחורות, מכסים במים ומבשלים.

2 במחבת אחרת מחממים שמן זית, שמים בצל סגול, פלפלים חריפים, שורש ג'ינג'ר ושום ומטגנים עד להזהבה.

3 מכניסים את תוכן המחבת לסיר העדשים השחורות. מוסיפים את התמרינדי , הקארי הירוק והסוכר וממשיכים בבישול.

4 כאשר הקינואה מוכנה, מוסיפים 2 כוסות עדשים. מתבלים בכוסברה, בצל ירוק ומלח. מוסיפים למסה פטריות נמקו וערמוני מים ומכניסים לצינון.

5 חולטים בצל ירוק באורך 6-7 ס"מ במשך דקה. מצננים במי קרח ומפזרים מעל המנה.