אוכל
צילום׃ רענן כהן

נקנקייית עוף ולבבות עם דלעת ערמונים ממולאת

דלעת ערמונים בתנור ממולאת בבורגול, ירק ותבלינים, מוגשת לצד נקניקיית עוף ולבבות בתיבול מיוחד ועדין של כמון ועלי ורדים. מסוג המתכונים שכל השולחן מדבר עליהם, רוצו להכין

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 1330 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

300 גרם פרגית, חתוך גס

300 גרם בשר בקר חתוך גס

200 גרם לבבות

כפית גרגירי כוסברה טחונים

2 שיני שום קצוצות

½ כפית זרעי כמון טחונים

חופן קטן עלי ורדים טחונים

רבע כוס מי קרח

מעיים למילוי

לדלעת ערמונים:

2 דלעות ערמונים

כוס בורגול מבושל

כוס עדשים אדומות מבושלות

½ בצל סגול קצוץ דק

½ צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הבשר והשומן במטחנה יחד עם השום. מוסיפים רבע כוס מים קרים, מלח, פלפל ואת גרגירי הכוסברה, הכמון ועלי הורדים. מנקנקים עם המעיים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, 2 דקות מכל צד.

.2 את דלעת הערמונים חוצים, מוציאים את הזרעים וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד ריכוך.

3 מכינים סלט מבורגול, עדשים, בצל קצוץ ופטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן זית. ממלאים את הדלעת האפוייה בסלט ומעל מניחים שתי נקנקיות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.