אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

עוף ברוטב אגוזי מלך

רוטב אגוזים נהדר שעוטף עוף צלוי היטב – המטבח הגאורגי במיטבו

איתיאלה בר ששת, מנאל איסמעיל, אירקלי גונשווילי | מאסטר שף | פורסם 20/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 שוקיים עם עור

לרוטב:

200 גרם אגוזי מלך

חצי צרור כוסברה

פלפל חריף אדום

4 שיני שום

כף כוסברה יבשה

כף תבלין חמלי סונלי (תבלין גאורגי)

ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:

1 טוחנים את מרכיבי הרוטב יחד בבלנדר, ומזלפים בזרם דק ואיטי את ציר העוף עד להיווצרות רוטב במרקם שדומה ליוגורט.

2 מחממים שמן במחבת. צורבים היטב את השוקיים עד להשחמה ומכניסים את העוף לתנור להשלמת הבישול. 

3 מרכיבים: מוזגים את הרוטב לצלחת עמוקה, מניחים את העוף ברוטב ומעל מפזרים גרידת תפוז.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.