אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

פיצה קבב

באודישן ל"מאסטר שף" הצליח חיים בר להגיש מנה שמשלבת בין שתי אהבות עצומות, ועשה את זה הכי טעים שיש: גם פיצה, גם קבבים, והכל עשוי טיפ טופ

חיים בר | מאסטר שף | פורסם 12/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 225 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

325 מ"ל מים

חצי קילו קמח טיפו 00

7 וחצי גרם שמרים

כף סוכר

15 גרם מלח

2 כפות שמן

לקבב:

500 גרם בשר אנטרקוט טחון 

200 גרם בשר צוואר טחון

500 גרם בשר שפונדרה טחון

3 שיני שום, כתושות

2 בצלים

פטרוזיליה

כוסברה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

שמן לטיגון

לממרח החצילים:

חציל גדול 

מלח

פלפל שחור

לימון לפי הטעם

2 שיני שום

לממרח הפלפלים:

3 פלפלים אדומים

1 פלפל חריף

6 עגבניות

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הבצק: שופכים את המים לקערת המיקסר. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה, את הקמח ולקראת סיום הקמח מוסיפים את השמרים.

2 מוסיפים את הסוכר ולקראת הסוף את המלח. לסיום מוסיפים את השמן.

3 לשים את הבצק עד שהוא מתגבש. מורחים במעט שמן, מכסים ומתפיחים 45 דקות.

4 הקבב: מערבבים את הבשרים עם השום כתוש. מגררים את אחד הבצלים, קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים הכל יחד עם התבלינים. קוצצים ומטגנים בצל נוסף ומוסיפים אותו לתערובת. מעבירים למקרר לחצי שעה.

5 פותחים את הבצק לעיגול של פיצה, מסדרים בשוליים מעט מתערובת הקבב וסוגרים עליה את הבצק. משאר התערובת יוצרים קבבים וצורבים אותם על מחבת פסים עד שהם מוכנים.

6 ממרח החצילים: שורפים את החציל על האש ומקלפים. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקרם.

7 ממרח הפלפלים: מטגנים במחבת פסים פלפל אדום, פלפל חריף ועגבניות. מוסיפים את השום והתבלינים וטוחנים.

8 מחממים תנור ל-250 מעלות.

9 מורחים את הפיצה בממרח הפלפלים ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה יפה.

10 מסדרים את הקבבים במרכז הפיצה ומגישים עם שני הרטבים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.