אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

טטאקי פילה בקר ברוטב קארי הודי

מנה יפנית עם רוטב הודי או מנה הודית עם תוספת יפנית? תגדירו איך שתגדירו – הטעם ישגע אתכם

תאיר מורדוך | מאסטר שף | פורסם 05/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחית בצל:

2 בצלים יבשים בינוניים חתוכים דק

קורט קינמון

2 עלי דפנה

קורט הל טחון

למחית עגבניות:

4 כפות שמן קנולה

כף חמאה

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

כף שום כתוש

חצי כפית הל טחון

חצי כפית כוסברה יבשה

חצי כפית עלי חילבה יבשים קצוצים (לא חובה)

חצי כפית כורכום

חצי כפית קארי

1 כפית סוכר

1 מנת אספרסו

חצי כפית קפה שחור

1 כפית מלח

חצי כפית פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

6 כפות שמנת מתוקה

4 כפות ממרח קשיו או אגוזי קשיו טחונים

לטטאקי:

250 גרם פילה בקר

1 מנת אספרסו

חצי כפית צ'ילי גרוס

כפית קפה שחור

אופן ההכנה:

1. מחית בצל: מאדים במחבת את כל המרכיבים כ-10 דקות. זורקים את עלי הדפנה ומעבירים לבלנדר.

2 מחית עגבניות: מחממים את קוביות העגבניות 3 דקות במיקרוגל. מחממים במחבת את השמן והחמאה, מוסיפים את העגבניות, הג'ינג'ר והשום. מוסיפים את כל התבלינים: הל, כוסברה, כורכום, קארי, פפריקה, חילבה, מלח, סוכר וקפה. מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות.

3 מוסיפים את רסק העגבניות ושליש כוס מים, ומבשלים יחד דקה נוספת.

4 מעבירים את מחית העגבניות והתבלינים אל מחית הבצל שממתינה בבלנדר. מוסיפים את השמנת המתוקה (אפשר גם חמוצה) ואת אגוזי הקשיו וטוחנים יחד עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי.

5 מעבירים את הרוטב לסיר, מוסיפים כוס מים ומבשלים כמה דקות. לפני ההגשה מסננים את הרוטב למחבת חדשה ומחממים.

6 טטאקי: מערבבים את הצ'ילי באספרסו, יוצקים על נתח הבשר ומשרים כמה דקות. לאחר ההשריה, מצפים מכל הצדדים בקפה שחור ומעט צ'ילי גרוס.

7 צולים במחבת חמה עם מעט שמן כמה דקות מכל צד. מוציאים, מחכים 3-2 דקות וחותכים לפרוסות דקות.

8 מניחים רוטב בצלחת, ומסדרים במניפה מעל הרוטב את פרוסות הבשר.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.