אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

בורשט

מרק עמוק בטעמים ועז צבע שידרוש מכם עבודה אבל יחזיר לכם אהבה, ובגדול

רן גרינברגר | מאסטר שף | פורסם 02/02/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם בריסקט

עצם בקר

5 סלקים

3 גזרים

שמן זית

2 בצלים סגולים קטנים

גבעול כרשה

2 קישואים קטנים

חצי כרוב

2 שורשי פטרוזיליה

חצי שורש סלרי

1 גמבה

2 עגבניות

מלח, פלפל

1 כפית זרעי קימל גרוסים במכתש ועלי

חצי כוס כרוב כבוש

מיץ מ-2 לימונים

1 כף קרם פרש

אופן ההכנה:

1 חותכים לשתי חתיכות גדולות את נתח הבשר, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומוסיפים עצם של בקר.

2 שוטפים וקולפים את הירקות. מגררים את הגזר והסלק (סלק אחד משאירים שלם), קוצצים דק את הבצל, ואת הכרשה חותכים לפרוסות דקות.

3 מחממים סוטז' עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הירקות המגוררים והקצוצים, ומאדים על אש בינונית.

4 חותכים את הקישואים ל-5, את השורשים ל-4, את הכרוב לרצועות ואת הגמבה והעגבניות לקוביות גדולות. מוסיפים אל סיר המרק.

5 מוציאים את נתחי הבשר וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2 ס"מ. מחזירים אותן למרק וממשיכים לבשל יחד.

6 לאחר כ-20 דקות, כשנוזלי הירקות בסוטז' התאדו, מוסיפים אותם אל סיר המרק. מוסיפים את הסלק השלם, מלח, קימל והמון פלפל שחור (לפי הטעם). מבשלים כשעה נוספת עד למיצוי הטעמים.

7 מוסיפים מיץ משני לימונים, וכרוב כבוש. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם המלח והלימון (הבורשט צריך להיות חמצמץ).

8 מוציאים מהמרק את הסלק השלם וחתיכה של קישוא. פורסים אותם לפרוסות דקות, כמעט שקופות, מניחים בחפיפה שתי פרוסות סלק, עליהן פרוסת קישוא ומגלגלים לפרח. קוטמים את התחתית של הפרח ומניחים במרכז הצלחת. בצד הצלחת מניחים מעט קרם פרש.

9 את המרק מסננים לקנקן הגשה, ומוזגים לצלחות. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים