אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

סלט פפאיה טבעוני

סלט הפפאיה של ליאור היה הראשון לזכות לאישור השופטים במשימה הטבעונית, למרות המגבלה של היעדר רוטב הדגים. האמת, הוא נראה כמו שילוב כל כך טוב של טרי ומטוגן, חמוץ, מתוק ומלוח, שאנחנו מתים לנסות אותו בעצמנו

ליאור אוחיון | מאסטר שף | פורסם 21/08/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פפאיה ירוקה

ליים

2 שיני שום

מלח

5 עגבניות שרי

1 פלפל צ'ילי אדום, טרי וחריף

7 יחידות אפונת שלג

שמן לטיגון עמוק

שבבי אורז

חצי כוס אבקת טמפורה

150 גרם טופו, חתוך לקוביות

חופן בוטנים קלויים, שבורים

עלי כוסברה, לקישוט

לרוטב:

4 יחידות גלגנל מיובש

4 עלי כפיר ליים

3 כפות רוטב סויה

חצי מטבע סוכר דקלים

2 כפות חומץ אורז

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הפפאיה ויוצרים ג'וליינים ארוכים ודקים. מעבירים לקערה.

2 מוסיפים מיץ ליים, שום וקצת מלח ומניחים בצד ל-5 דקות. מעבירים למכתש ועלי וכותשים מעט.

3 חותכים את עגבניות השרי לרבעים ופורסים דק את הצ'ילי האדום.

4 חולטים את אפונת השלג במים רותחים 2 דקות, שוטפים במים קרים וחותכים.

5 הרוטב: מחממים בסיר קטן את הגלנגל, הכפיר ליים, הסויה, סוכר הדקלים, חומץ האורז והמלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמסמיך.

6 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את שבבי האורז לדפי אורז קריספיים.

7 מערבבים את אבקת הטמפורה עם מי קרח לקבלת בלילה. טובלים את קוביות הטופו ומטגנים עד הזהבה.

8 מבשלים בסיר 8 שבבי אורז עד שהם רכים ומתגלגלים לצורת צינור.

9 הרכבת המנה: מערבבים את הפפאיה, העגבניות, אפונת השלג, הצ'ילי והצינורות של שבבי האורז עם הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול (אולי חסר עוד מיץ ליים או מלח).

10 מניחים בערימה על צלחת. מסדרים מעל את הטופו ושבבי האורז המטוגנים, מפזרים בוטנים ומקשטים בעלי כוסברה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.