אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

הרוחות של אלברטיניו

העוגה הבריאה של אלברט מבוססת על פולנטה, שמן זית ואיך לא, ביצים - והיא נעימה מבפנים ופציחה מבחוץ בדיוק כמו שזה נראה. הוסיפו לה את הריבה הטרייה והבוהקת הזו - ותקבלו מנה שמעבירה למרפסת

אלברט איפראימוב | מאסטר שף | פורסם 12/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

200 גרם שמן זית

150 גרם דבש

2 ביצים

כפית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

קליפה מגוררת מחצי לימון

100 גרם פולנטה

לריבת התות:

150 גרם תותים, נקיים מעוקץ וחתוכים לרבעים

כף סוכר

מיץ מתפוז אחד

מיץ מחצי לימון

3 עלי נענע

לקישוט:

50 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר שמן זית ודבש כ-3 דקות, מוסיפים את הביצים ומקציפים 3 דקות נוספות.

2 מוציאים את הקערה מהמיקסר ומתחילים להוסיף אבקת אפייה, קליפות תפוז ולימון ופולנטה. מערבבים הכל.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות.

4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. שופכים פנימה את הבלילה עד כשני שליש מגובה התבנית.

5 אופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מוכנה.

6 בינתיים מכינים ריבת תות: מרתיחים בסיר תותים, סוכר, מיץ תפוזים ומיץ לימון. מבשלים כ-15 דקות אחרי הרתיחה. מוסיפים את עלי הנענע ומבשלים עוד כ-10 דקות.

7 מורידים את הריבה מהאש וטוחנים בבלנדר מוט. מעבירים דרך מסננת, מביאים את הנוזל הנקי לרתיחה נוספת ושומרים במקרר.

8 מגישים את העוגה עם שכבה יפה של ריבת תות וקישוט של שקדים קלויים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.