אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

רבעי עוף ממולאים

במקום העוף הממולא המסורתי, נסו לקחת רבעי עוף - פולקע וכרעיים - ולמלא אותם באורז מבושם בבשר כבש. לשושי ללוש זה עבד מעולה באודישן ל"מאסטר שף"

שושי ללוש | מאסטר שף | פורסם 19/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף:

4 שוקי עוף ללא עצם

מעט שמן זית, לטיגון

בצל, קצוץ

חצי קילו כבש טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

רבע כוס צנוברים

רבע כוס מקלות שקדים 

רבע כוס צימוקים שחורים קטנים

מלח

פלפל שחור

קורט קינמון

כוס אורז פרסי

לרוטב:

1 בצל גדול, פרוס דק

מעט שמן זית לטיגון

מלח

פפריקה

פלפל שחור

רבע כוס צ'ילי מתוק 

רבע כוס סויה

רבע כוס שמן זית

רבע כוס דבש

רבע כוס טריאקי

אופן ההכנה:

1 מסירים את העור מהחלק של הכרעיים ושומרים בצד. 

2 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

3 מוסיפים את הכבש הטחון ומטגנים ביחד כמה דקות.

4 מוסיפים לסיר פטרוזיליה, כוסברה, צנוברים, מקלות שקדים וצימוקים שחורים. מערבבים היטב.

>> לכל מתכוני הפרק

5 מוסיפים מלח, פלפל, קינמון ואת האורז. מערבבים, מוסיפים שתי כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.

6 ממלאים את רבעי העוף בתערובת האורז ועוטפים עם העור שהשארנו בצד.

7 מכינים את הרוטב: מטגנים בצל בשמן זית. מסדרים עליו את העופות ומתבלים במלח, פפריקה ופלפל.

8 בקערה נפרדת מערבבים צ'ילי, סויה, שמן זית, דבש וטריאקי. שופכים על העוף ומבשלים כ-10 דקות.

9 מחממים תנור ל-180 מעלות.

10 מעבירים את השוקיים לתבנית התנור. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואופים כשעה.