אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קוסקוס עם פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלוי

קבלו חגיגת קוסקוס שלמה וקצת אחרת: לחם פרנה טרי לצד סלט טבולה מרענן, טחינה ביתית לימונית וחציל קלוי שהולך נהדר עם כל הטוב הזה

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 23/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפרנה:

1 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

1 כף שמרים

1 כף מלח

ביצה

לטחינה:

טחינה גולמית

מים

לימון

מלח

לטבולה:

קוסקוס

נענע

פטרוזיליה

כוסברה

בצל ירוק

לימון פרוס לפרוסות דקות

פלפל חריף ירוק

צ'ילי קצוץ

מיץ לימון

מלח

שמן זית

זרעי כוסברה כתושים

אופן ההכנה:

1 הפרנה: מערבב את כל המרכיבים מלבד הביצה עם הרבה מים פושרים עד לקבלת בצק דביק. מוסיפים פנימה ביצה, מערבבים ומניחים בצד לתפיחה של 30 דקות.

2 בעזרת מים פותחים את הבצק, לשים שוב ומחזירים להתפחה נוספת. מרטיבים את הידיים ובוצעים חתיכות לפי גודל הפרנה הרצויה. מניחים על שיש מקומח היטב, הופכים את העיגול כך שיהיה מקומח משני הצדדים.

3 מניחים את הפרנות על תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח ולוחצים על הבצק בעדינות. משטחים אותו ומקמחים.

4 מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. מתפיחים בפעם השלישית. מניחים מגבת מעל הבצק עד שהוא מתחיל לעלות. מכניסים לתנור ל-6-8 דקות עד שהפרנה עולה ומקבלת צבע זהוב.

5 הטחינה: מערבבים יחד טחינה, מים, לימון ומלח.

6 הטבולה: בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים.

7 החציל: שורפים את החציל היישר על הכיריים עד לקלייה מלאה.

8 ההגשה: חוצים את הפרנה לאורכה, ממלאים בסלט הטבולה ומוסיפים את החציל ומזלפים מהטחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.