אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

מאפה אגוזי לוז במילוי נוטלה ומרנג איטלקי

קינוח מפנק ומשגע של עוגות אגוזים אישיות (כבר כיף! מי רוצה לחלוק?) במילוי של ממרח אגוזי לוז וציפוי חגיגי של מרנג איטלקי. אל תוותרו על הצריבה, בברנר או בגריל, זה הטאץ' הסופי המושלם

ג'יאקומו קוסטה, חברת פררו | מאסטר שף | פורסם 04/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

110 גרם חמאה רכה

220 גרם סוכר

2 ביצים

120 גרם אגוזי לוז טחונים

115 גרם קמח

חצי כף (2 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

60 גרם חלב

נוטלה

למרנג האיטלקי:

50 גרם מים

215 גרם סוכר

110 גרם חלבון ביצים (חלבון מ-2 ביצים)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס. בעזרת מטרפה (או מיקסר) מקציפים את החמאה עם הסוכר למשך 5 דקות ואז מוסיפים את הביצים והאגוזים הטחונים.

2 בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומקפלים אותם לתוך תערובת החמאה המוקצפת והביצים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב ומערבבים עד מרקם אחיד.

3 מעבירים את התערובת ל-6 תבניות אפייה קטנות, ואופים במרכז התנור 20-25 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגות - אם הוא יוצא יבש וללא פירורים, הן מוכנות. מצננים את העוגות על רשת.

4 להכנת המרנג: בסיר קטן מחממים מים ו-215 גרם סוכר ל-125 מעלות צלזיוס. במקביל מקציפים את חלבוני הביצה במיקסר עד ליצירת קצף יציב ורך. עם הגעת הסוכר לטמפרטורה של 125 מעלות מגבירים את מהירות ההקצפה ומוזגים את הסירופ על דופן קערת המיקסר. עוצרים את ההקצפה כשהסירופ התערבב בקצף ודופן הקערה חמימה (סימן שהקצף כולו בטמפרטורה שווה).

5 הרכבת המנה: באמצעות סכין קטנה (כפית או תפוחן או כף פריזיאן) חותכים את העוגה מלמעלה (שומרים את החתיכה לכיסוי). יוצרים במרכז העוגה חור קטן למילוי הנוטלה. באמצעות שק זילוף או שתי כפיות, ממלאים את החור ב-15 גרם נוטלה ומכסים חזרה במכסה שהשארנו מהעוגה.

6 מזלפים מרנג בצורה נאה מעל המאפה, וחורכים בעדינות באמצעות ברנר (מבער) או תחת הגריל של תנור אפייה על חום מקסימלי.

והנה מתכון לפיצה ביתית נהדרת