אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", באדיבות ספורט 1

שוקרוט

קלאסיקה צרפתית של כרוב ונקניקים שמתאימה בדיוק לתקופה הזאת של השנה

אפרת קסטין | מאסטר שף | פורסם 20/01/21 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כרוב לבן טרי

כרוב כבוש בצנצנת

2 בצל לבן

3 תפוחי אדמה לבנים

500 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

שומן אווז

2 מח עצם

ליטר ציר בקר

בקבוק בירה כהה

4 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

זרעי קימל

קימל טחון

10 גרגירי פלפל ורוד

מלח

להגשה: 400 גרם חזה אווז טרי, צלוי

לניוקי:

כוס מים

כוס חלב

100 גרם חמאה

חצי כפית סוכר

כפית מלח

2 כוסות קמח

כף חרדל

כפית זרעי אניס

4 ביצים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הכרוב הטרי לרצועות דקות וצולים במחבת פסים עם שומן אווז.

2 את הכרוב הכבוש שוטפים ומסננים.

3 קוצצים את הבצלים ומטגנים בסיר סוטאז' עם מעט שמן. כשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים מח עצם ומטגנים.

4 מוסיפים את הכרובים ואת החזה אווז המעושן לסיר ומתבלים במלח, זרעי קימל, פלפל אנגלי, פלפל ורוד ועלי דפנה ומטגנים בערך 10 דקות.

5 מוסיפים בירה וציר בקר, אם אין מספיק נוזלים ניתן להוסיף מים. מבשלים כשעה וחצי.

6 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים בשמן עמוק (כמו צ'יפס). מוסיפים לסיר של השוקרוט ומבשלים עוד כ-20 דקות.

7 חורצים את השומן של חזה האווז ומטגנים עם העור כלפי מטה 5 דקות. מכניסים לעוד 4 דק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.  

8 הניוקי: מחממים בסיר מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח, עד שהחמאה והסוכר נמסים. מוסיפים קמח ומערבבים מהר, עד שהבצק מתאחד. מוסיפים חרדל וזרעי אניס. מניחים לבצק להתקרר, ואז מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם. אחרי כל ביצה מערבבים, ורק אז מוסיפים עוד אחת. מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים לתוך מים רותחים. כשהניוקי צפים הם מוכנים. מייבשים על מפית ואחר כך מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.

9 מגישים את תבשיל השוקרוט עם כמה פרוסות חזה אווז והניוקי.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.