אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5

חזה עוף ביוגורט ותבלינים - Methi chicken

מנה נהדרת ומפוצצת טעמים של נתחי חזה עוף ביוגורט (אפשר גם שמנת צמחית), ציפורן, הל שחור, הל ירוק, כוסברה, מסאלה, ג'ינג'ר, שום, עלי דפנה, חילבה ומה לא. הריח משגע, הטעם עוד יותר

רות היימס | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

750 גרם נתחי חזה עוף ללא עור

3 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק

2 עגבניות בגודל בינוני מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון

2 כפיות ג'ינג'ר טרי כתוש או טחון לממרח

2 כפיות שום כתוש

1 כף עלי כוסברה קצוצים

1 כוס יוגורט או שמנת צמחית

2 עלי דפנה

5 תרמילי הל ירוקים

2 תרמילי הל שחורים

3 שיני ציפורן שלמות

1 מקל קינמון

5 גרגירי פלפל שחור

½ כפית אבקת כורכום

2 כפיות אבקת צ'ילי

2 כפיות כוסברה טחונה

1 כפית אבקת גארם מסאלה

1 כפית עלי חילבה מרוסקים

2 כפות שמן קנולה

מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את העוף ביוגורט או השמנת הצמחית ומשהים ל-20 דקות.

2 מחממים את השמן בסיר רחב על אש בינונית. מטגנים קלות עלי דפנה, תרמילי הל, זרעי פלפל שחור ומקל קינמון עד הפצת ריח נעים.

3 מוסיפים את הג'ינג'ר השום, אבקת כורכום, אבקת צ'ילי, אבקת זרעי כוסברה ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים עד שהנוזלים מצטמצמים.

4 מוסיפים לסיר את נתחי העוף ומבשלים תוך בחישה בערך 5 דקות עד שהנוזלים הצטמצמו והעוף מבושל לחלוטין.

5 מוסיפים את עלי החילבה המרוסקים ומוסיפים ¾ כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות.

6 מוסיפים אבקת גארם מסאלה ומלח לפי הטעם.

7 מגשים חם ולפני הגשה מפזרים כוסברה טרייה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טב על ידי המתמודדים.