אוכל
צילום׃ Yana Kabangu, ShutterStock

קרוקטים עם מעורב ירושלמי

תפוחי אדמה זאת אהבה גדולה שלנו, וגם פירה, בטח ובטח שקרוקטים. עכשיו תיקחו את כל זה ותוסיפו מעורב ירושלמי עדין וטעים, שמסתתר בתוך התפוד הפריך ורק מחכה להתגלות. הנה, קיבלתם שיחוק רציני

עדי סיון | מאסטר שף | פורסם 07/07/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם לבבות

100 גרם חזה הודו

100 גרם פרגיות

100 גרם טחול

בצל לבן גדול, פרוס

שמן קנולה

חצי כפית פפריקה

חצי כפית כמון

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

כף עמבה

לקרוקטים:

500 גרם תפוחי אדמה מזן ראטה

חלמון

50 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

100 גרם קמח

חלבון ביצה מוקצף

100 גרם פירורי לחם לבנים (ללא תיבול)

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד לריכוך.

2 מנקים את הלבבות, מעבירים למסננת ובוזקים מעט מלח גס כדי שיגירו את הנוזלים.

3 שופכים את מי הבישול של תפוחי האדמה ובאותו הסיר, על אש נמוכה, מועכים את תפוחי האדמה לכדי עיסה יבשה. כשכל הנוזלים מתאדים מכבים את האש.

4 מוסיפים חלמון, חמאה, מעט מלח, פלפל שחור ונגיעה של אגוז מוסקט ומערבבים בעזרת לקקן.

5 מעבירים את הפירה לשקית זילוף, מוציאים את האוויר ומקררים רבע שעה. חותכים פתח רחב בקצה השקית (כ-2 ס"מ) ומזלפים על מגש פסים ארוכים. מכניסים לקירור.

6 חותכים את נחשי הפירה לחתיכות שמתאימות להפוך לגודל של כדור פינג פונג, ומכדררים.

7 טובלים בקמח, ואז בחלבון ביצה מוקצף ובפירורי לחם לבנים. מטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות עד הזהבה. לא מכניסים יותר מדי כדורים בבת אחת, כדי שהשמן לא יתקרר. מוציאים לנייר סופג.

8 המעורב: חותכים את חזה ההודו והפרגיות לקוביות.

9 מטגנים את הבצל במחבת יצוקה בשמן קנולה, מוסיפים את חזה ההודו והפרגית ומטגנים שתי דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הלבבות ואז את הטחול ומערבבים עוד שתי דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מוודאים שכל הבשר מוכן אך לא מתייבש.

10 הרכבת המנה: מורידים לקרוקטים את החלק העליון ומפנים מקום בפנים. ממלאים במעורב. מגישים עם חמוצים ביתיים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.