אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

קבב בפיתה עם קרם חציל

מה הולך הכי טוב עם קבב ביתי בפיתה? קרם חציל בטחינה עם המון שום וסלט עגבניות חריף שאתם חייבים לנסות

יובל אטיאס | מאסטר שף | פורסם 16/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקרם חציל:

2 חצילים

6 שיני שום

3 כפות טחינה

פלפל שחור

מלח

מיץ מחצי לימון

לקציצות:

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

חצי קילו בשר טחון בקר

1 בצל קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

לסט עגבניות:

15 עגבניות שרי חתוכות לרצועות

1 פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום כתושים

לימון כבוש קצוץ

רבע כוס שמן זית 

כפית פלפל שחור גרוס 

חצי כפית מלח

לפיתה:

4 פיתות

עמבה

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרם החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות וצולים בו את החצילים לחצי שעה, עד שהקליפה שלהם שרופה.

2 מקלפים את החצילים וטוחנים במעבד מזון יחד עם שאר מצרכי הקרם.

3 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המצרכים בקערה ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות.  

4 מחממים מעט שמן במחבת פסים וצולים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, לדרגת מדיום.

5 מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט וממתינים כרבע שעה. מערבבים שוב.

6 מרכיבים את הפיתה:  לוקחים חצי פיתה ושורפים קלות בעזרת ברנר משני הצדדים. מורחים בצד אחד קרם חציל ובצד השני מורחים עמבה. שמים 3 קציצות קבב ומוסיפים מעל סלט עגבניות חריף. מגישים.