אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

סביצ'ה פרואני

טורטייה מקמח תירס, סביצ'ה מכמה סוגי דגים, תיבול חמוץ וחריף ורכיב מפתיע שעוזר לאחד את הכל ביחד. רק אל תשכחו להוסיף מלח

שגיא קרן | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.9 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטורטיות:

2 כוסות קמח מסה הרינה (קמח תירס מקסיקני)

כוס מים

2 כפות שמן תירס

לצ'אטני:

קוביות מנגו

כוסברה

צ'ילי אדום

עלי נענע

שן שום

בצל ירוק

שמן זית

ליים

לסביצ'ה:

טרחון, אינטיאס וטונה אדומה, מפולטים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

בצלי שאלוט

צ'ילי אדום

ג'ינג'ר

סלרי

לימוני ליים

2 כפות של חלב

כף טקילה

מלח

פלפל שחור

להרכבת המנה:

גרעיני תירס טרי

מלח

שמן לטיגון

בטטה

כוסברה קצוצה

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים טורטיות: מערבבים קמח תירס, מים ושמן תירס ויוצרים בצק רטוב אך לא דביק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח.

2 מכינים צ'אטני מנגו: קוצצים בבלנדר מוט קוביות מנגו, כוסברה, צ'ילי אדום, עלי נענע, שום, בצל ירוק, שמן זית וליים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.

3 קוצצים דק שאלוט, צ'ילי אדום, ג'ינג'ר וסלרי ומערבבים עם קוביות הדגים.

4 חוזרים לטורטיות: מחלקים את הבצק לכדורים של 30 גרם ומשטחים בעזרת משטח טורטיות (או עם מחבת יצוקה כשכדור הבצק בין שקיות זיפ-לוק לא נדבקות). צורבים על מחבת כ-3 דקות מכל צד, עד שהטורטיות מתנפחות כמו פיתה.

5 סוחטים על תערובת הדגים לימוני ליים, חלב וטקילה, מתבלים ומתקנים טעמים.

6 לפני ההגשה: קולים גרעיני תירס טרי על המחבת עד קבלת צבע זהוב ומעטפת קריספית, מורידים מהאש וממליחים.

7 מטגנים את הטורטייה בשמן רותח תוך שנותנים לה צורת U, עד שהיא נהיית קריספית. סופגים את השמן.

8 חותכים בטטה לרבעים ומבשלים אותה במיקרו כ-7 דקות בצלוחית עם ניילון נצמד. קוצצים את הבטטה ומערבבים עם כוסברה קצוצה ושמן זית.

9 מרכיבים את המנה: בכל טורטייה שמים שכבת בטטה קצוצה עם כוסברה ושמן זית, שכבת סביצ'ה ושכבת תירס מוקפץ במחבת. מסיימים בזילוף צ'אטני מנגו-כוסברה.