אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

קראביז' עם נאטף

עוגיות סולת מפנקות במיוחד עם ניחוח עדין של מי ורדים, מילוי וגם ציפוי של פיסטוקים טחונים וקציפת קפה עדינה עם טיפה לימון ושוט אספרסו. הליווי המשולם לכוס קפה על המרפסת

סופי פורת | מאסטר שף | פורסם 22/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי סולת

3 כוסות קמח

300 גרם חמאה מומסת

רבע כוס שמן

רבע כוס סוכר

רבע-חצי כפית שמרים (לא חובה)

שלושת רבעי כוס מי ורדים

למילוי וציפוי:

פיסטוקים

סוכר וניל

מי ורדים

לקציפת הקפה:

2 חלבונים

שקית סוכר וניל

סירופ סוכר (מים וסוכר מורתחים ביחס של 1:1)

כף לימון סחוט

שוט אספרסו

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר סולת, קמח, חמאה מומסת, שמן, סוכר, שמרים ומי ורדים, עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד.

2 הציפוי: קולים פיסטוקים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה, וטוחנים.

3 מוסיפים לשלושת רבעי מתערובת הפיסטוקים מעט סוכר ומי ורדים. את שאר התערובת משאירים בצד.

4 יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם וממלאים במילוי הפיסטוק במי הורדים.

5 אופים את העוגיות ב-180 מעלות למשך 15 דקות, עד להזהבה.

6 מקציפים במיקסר את החלבונים וסוכר הווניל.

7 מוסיפים לסירופ מיץ לימון, ומבשלים עוד 5 דקות.

8 מכניסים את סירופ הסוכר בזרם דק ובאטיות רבה לקציפת החלבונים תוך כדי ערבוב במיקסר.

9 מחלקים את הקציפה לשתי קערות, ולאחת מהן מוסיפים את האספרסו.

10 טובלים כל עוגייה עד אמצעה בקציפה הלבנה, ומכסים בפיסטוק הטחון שהשארנו בצד.

11 מגישים את קציפת הקפה בכלי קטן לצד העוגיות.

* לקישוט אפשר לפזר מעט פיסטוק טחון על הצלחת, כמה יחידות של פטל ועלי נענע.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

 

לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות.