אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

טארט אפרסקים וקרם שקדים

מתכון לאלה שתמיד משקיעים טיפה יותר: טארט של אפרסקים וקרם שקדים עם ניחוחות מטרפים של וניל, נהדר כמו שהוא אבל אנחנו ממשיכים עם סירופ תותים ונענע, גרידת קלמנטינה ופיסטוקים קלויים לסיום

איב ענן | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל-2 טארטים בקוטר 12 או טארט אחד בקוטר 20):

100 גרם שקדים טחונים

80 גרם אבקת סוכר

1 מקל וניל, חצוי לאורכו

גרידת לימון מלימון אחד

100 גרם (1/2 כוס+כף גדושה) קמח

100 גרם חמאה

1 ביצה

לקרם שקדים:

חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

כף אבקת שקדים

מיץ של חצי קלמנטינה

1/8 כפית משחת וניל או זרעים מחצי מקל וניל

50 גרם סוכר

פירות:

5-6 אפרסקים, בשלים אך לא רכים מדי

סירופ:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

כף מים

150 גרם תותים

1/2 מקל וניל, חתוך לאורך

5-6 עלי נענע מובחרים

גרידת קלמנטינה

להגשה:

פיסטוקים קלויים קצוצים

עלי נענע קטנים

אופן ההכנה:

1 לבצק: מוציאים את הזרעים ממקל הוניל. מערבבים את כל החומרים לבצק ביחד עם הזרעים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד קבלת תערובת אחידה.עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

2 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. משמנים 2 תבניות טארט בקוטר 12 ס"מ עם מעט חמאה וקמח. מרפדים את התבנית עם הבצק ומחוררים עם מזלג. שומרים את התבנית בקירור עד שאר המרכיבים מוכנים לאפייה.

3 לפירות: קולפים חצי מהאפרסקים ואת החצי השני משאירים אם הקליפה. חותכים את כל האפרסקים לפלחים. מעסים את הפירות עם מקל הווניל בו נעשה שימוש לבצק.

4 לקרם שקדים: מערבבים את כל המצרכים לקרם השקדים לתערובת אחידה.

5 אפייה: מוסיפים לכל תבנית עם בצק 2-3 כפות של קרם השקדים – עובי הקרם במאפה צריך להיות דק. מסדרים את הפלחים כמניפה ומעמידים 5-7 פלחים עם השפיץ למעלה. אופים 35 דקות בתחתית התנור בחום של 170 מעלות. מומלץ לשים נייר אפייה מעל הפאי בכדי שהקצוות של הפירות לא יישרפו. בתום האפייה מוציאים מהתנור ונותנים לטארטים להתקרר לחלוטין.

6 להכנת הסירופ: חותכים את התותים לרבעים. יוצקים את הסוכר למחבת, שמים מעל להבה בינונית וממיסים בלי לערבב (אפשר להזיז את המחבת מצד לצד).מוסיפים את המים פנימה בעדינות. מוסיפים את התותים, מקל הוניל ואת הנענע. מבשלים על להבה נמוכה 7 דקות, עד שהתותים התרככו והתקבל סירופ סמיך.

7. שמים את הטארטים על צלחות הגשה יפות. לוקחים תות מהסירופ, חותכים לקוביות ומניחים על הטארט. זורים מעל גם פיסטוקים. מגישים את המנה עם הסירופ בצד ומקשטים עם עלי נענע.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.