אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

בצלים ממולאים

מנה ביתית שעושה חשק להעמיד סיר ושירד כבר גשם אמיתי: בצלים ממולאים בבשר טחון, עגבניות שרי, צנוברים וקוסקוס, עם תחתיות ארטישוק וגרגירי חומוס. אפשר גם להכין בגרסה צמחונית - פשוט החליפו את הבשר בטופו

גל אופיר קופף | מאסטר שף | פורסם 06/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 בצלים

למילוי:

כוס קוסקוס (או קינואה, לנמנעים מגלוטן)

10 עגבניות שרי

חופן נענע טרייה קצוצה

חופן צנוברים קלויים

חצי ק"ג בשר טחון (או טופו, לצמחונים)

מלח

פלפל שחור

פפריקה

כורכום

לסיר:

שמן זית

כרישה, קצוצה

4 שיני שום, פרוסות

מלח

פלפל לבן

כורכום

שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות

שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות

כוס חומוס מבושל

תחתיות ארטישוק, קצוצות לקוביות קטנות

לרוטב:

מיץ לימון מ-4 לימונים

כף סוכר

שליש כוס שמן זית

שלושת רבעי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים.

2 מכינים את תערובת המילוי: מערבבים בקערה את הקוסקוס, עגבניות השרי, הנענע, הצנוברים והבשר הטחון ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכורכום.

3 מקלפים את גלדי הבצל וממלאים בתערובת המילוי.

4 מחממים בסיר רחב שמן זית ומוסיפים כרישה קצוצה ושום. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום.

5 מוסיפים את שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי ומערבבים. מוסיפים גם את החומוס ותחתיות הארטישוק.

6 מערבבים את חומרי הרוטב היטב ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה וחצי.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים