אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

ספינג' קבב דגים וצ'יפס על מקל למון גראס

קציצת דגים בניחוח אסייתי עטופה בבצק ספינג', בקוביות צ'יפס ובפירורי פנקו – והכל מטוגן בשמן עמוק למקסימום פריכות, וכן – למקסימום שחיתות

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 06/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציפוי ספינג':

כוס ושלושת רבעי קמח

כף שמרים

כף אבקת אפייה

כף סויה

מלח, פלפל

לצ'יפס:

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

כוס פירורי פאנקו

לקבב דגים:

2 פילטים של מוסר ים

חצי חבילת כוסברה קצוצה

חופן עלי בזיליקום קצוצים

כף ג'ינג'ר קצוץ

כף פלפל חריף קצוץ

2 כפות סויה

חצי כפית רוטב דגים

4 בצלי שאלוט קצוצים

לאיולי:

3 חלמונים

כף חומץ

כוס שמן זרעי ענבים

2 שיני שום

חצי פלפל חריף

רבע שורש ג'ינג'ר קצוץ

מיץ מליים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 לשים בקערה את כל חומרי הבצק לספינג' ומניחים לתפיחה לשעה.

2 שוטפים היטב את קוביות תפוחי האדמה כמה פעמים כדי להוציא עמילן ומבושלים חצי בישול.

3 לשים היטב את כל חומרי הקבב, ומקבבים מסביב לענפי למון גראס (אם אין מצמידים לשיפוד).

4 טובלים את הקבב המשופד בבצק הספינג'.

5 מצמידים כמה קוביות תפוחי אדמה לבצק הספינג', ומצפים בפירורי פאנקו.

6 מטגנים את הקבבים המצופים בשמן עמוק ומעבירים למסננת.

7 במעבד מזון מערבלים חלמונים עם חומץ ומצרפים שמן זרעי ענבים, פלפל חריף, ג'ינג'ר, שום, מיץ ליים, מלח ופלפל ליצירת האיולי.

8 מגישים את האיולי לצד הקבבים המצופים. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.